Qionghua Jiuzhang Mansion: Een Luxe Woning Die Kunst, Natuur en Leven Combineert

Ontworpen door James Liu, een viering van esthetiek en harmonie

De Qionghua Jiuzhang Mansion, ontworpen door James Liu, is een luxe woning die de grenzen van esthetiek en harmonie verlegt. Geïnspireerd door de natuur en de kunst, is deze woning een perfecte weerspiegeling van de smaak en esthetiek van haar bewoners.

Wat is een luxe woning? Deze vraag vormde de basis voor het ontwerp van de Qionghua Jiuzhang Mansion. Het doel van ontwerper James Liu was om een product te creëren dat krachtig is en de gebruiker een geweldige ervaring biedt. Door de omvangrijke voorwaarden en kenmerken van het project volledig in overweging te nemen, heeft Liu een woning gecreëerd die de geneugten van het leven en de resonantie van de cirkel overbrengt.

De unieke eigenschappen van dit ontwerp liggen in het gebruik van de oosterse tuinier techniek. Water, bomen, rotsen en paden zijn in de kamer geplaatst, samen met de water gerimpelde spiegel, waardoor natuur en kunst samensmelten om een ontspannen sfeer in de ruimte te creëren. De ingangshoek van de hoofdkamer is omgetoverd tot een rustige leeshoek, die de wens van de bewoners om zich los te maken van het normale weerspiegelt. De 90-graden panoramische vloer-tot-plafond ramen brengen licht en energie in de kamer.

Elk item, van de foto's en muurschilderingen in de kunstgang tot de ornamenten en verzamelobjecten op de boekenplanken en bureaus, weerspiegelt de smaken, interesses en esthetische percepties van de bewoners. De keukeneiland aanrecht, lederen eetkamerstoelen, kruisende kunstverlichting, abstracte olieverfschilderijen en bloemenkunst in flessen presenteren schoonheid en kunst. Functionele behoeften en esthetische sfeer worden bereikt door de combinatie van modelleerkunst en kwaliteitsmeubilair.

De Qionghua Jiuzhang Mansion is gelegen in Jinan, Shandong, China en werd voltooid in 2021. Het project is geïnspireerd op de bergen die het omringen, aangezien het zich bevindt in een traditioneel rijk gebied in Jinan, omringd door bergen aan drie zijden. Het streven naar een evenwicht tussen de vooruitgang van de gentleman en een leven van vrije tijd en isolatie, terwijl het de aspiratie van de oosterse mens om in harmonie met de hemel te leven, wordt nagestreefd.

De uitdagingen van dit ontwerp lagen in het definiëren van de luxe woning, niet alleen door de grote waarde van het eigendom en de eigenaar, maar ook door het niveau van esthetische harmonie en coherentie in zijn omgeving. Door het meten van de kenmerken van materialen, technieken van vakmanschap, de interesse van kunstwerk, de schaal van lay-out en gediversifieerde activiteiten, combineert de ontwerper de menselijke actielijn, cirkel socialisatie en ruimtelijke ervaring om de rituelen van thuiskomen te verheffen en de verbeelding van mensen voor een beter leven op te roepen.

De Qionghua Jiuzhang Mansion heeft de zilveren A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023 gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en introduceren positieve gevoelens, verbazing en verwondering.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: James Liu
Afbeeldingscredits: Photographer YOUNG
Projectteamleden: James Liu
Projectnaam: Qionghua Jiuzhang
Projectklant: James Liu


Qionghua Jiuzhang IMG #2
Qionghua Jiuzhang IMG #3
Qionghua Jiuzhang IMG #4
Qionghua Jiuzhang IMG #5
Qionghua Jiuzhang IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp