Hisense International Center: Een Moderne Kantoorruimte met Uitzicht op Zee

Een Innovatief Ontwerp van David Ma

Met de blauwe zee als uitgangspunt en andere kleuren als accenten, biedt de kantoorruimte in het Hisense International Center een ontspannen en comfortabele werkomgeving.

Hisense International Center, gelegen in Laoshan District, Qingdao, is een hoogwaardig zakelijk complex dat moderne kantoorruimte biedt aan internationale hoofdkantoren. Het project bevindt zich aan de kust, met uitzicht op zee en met Laoshan als achtergrond, waardoor het unieke landschapsbronnen heeft. De kantoorruimte bevindt zich op de 24e verdieping van het gebouw en biedt een weids uitzicht op de bergen en de zee. Het ontwerp van de kantoorruimte is gebaseerd op de blauwe kleur van de zee, aangevuld met andere kleuren om een ontspannen en comfortabele sfeer te creëren.

Het Hisense International Center maakt gebruik van aluminium als voornaamste materiaal, waardoor diversiteit en rijkdom worden weerspiegeld door middel van verschillende vormen, oppervlaktetexturen en kleuren. Hierdoor krijgt de ruimte een hoogwaardige en moderne uitstraling.

De kantoorruimte beslaat een oppervlakte van 1500 vierkante meter en is ontworpen als een modelruimte voor kantoorpresentaties. Het biedt een open en interactieve omgeving waarin mensen kunnen kiezen waar, wanneer en hoe ze werken. Autonomie en flexibiliteit zijn de kernwaarden van het ontwerp. Werk is niet langer beperkt tot vaste werkplekken, maar vindt plaats in een dynamische en vloeiende vorm, waarbij constant nieuwe vitaliteit wordt gegeven aan de betekenis van kantoorwerk. Het doel van het ontwerp is om een ruimte te creëren waarin alle kantoormedewerkers flexibel kunnen communiceren en samenwerken, omdat werk in de toekomst wordt gedefinieerd als een gemoedstoestand, niet alleen als een werkplek.

Het Hisense International Center is voltooid in mei 2022 en bevindt zich in Qingdao, China. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de interactie tussen mensen, werkplekken, ruimte en tijd. Het streeft ernaar om drie belangrijke ruimtelijke scènes te creëren: sociale ruimtes, samenwerkingsruimtes en persoonlijke ruimtes, die zowel interactief als onderling afhankelijk zijn en gebruikers diverse keuzes bieden.

Het ontwerp van het Hisense International Center bracht enkele uitdagingen met zich mee, zoals het vinden van een balans tussen de presentatie en de praktische bruikbaarheid van de kantoorruimte, evenals het voldoen aan de behoeften van een marketingcentrum.

Met zijn panoramisch uitzicht op de bergen en de zee, biedt het kantoorpresentatiemodel van het Hisense International Center een ontspannen en comfortabele werkomgeving. Het gebruik van aluminium als hoofdmateriaal geeft de ruimte een moderne uitstraling en reflecteert de diversiteit en rijkdom van materialen. Het ontwerp streeft ernaar om de relatie tussen mensen, werkplekken, ruimte en tijd opnieuw te definiëren, zodat elk systeem als een kosmische melkweg is, circulerend en onafhankelijk coëxisterend.

Het ontwerp van het Hisense International Center is bekroond met de Iron A' Design Award in 2023 in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van industriële beste praktijken en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld en voldoening en positieve gevoelens bieden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: David Ma
Afbeeldingscredits: David Ma
Projectteamleden: David Ma
Projectnaam: Hisense International Center
Projectklant: David Ma


Hisense International Center IMG #2
Hisense International Center IMG #3
Hisense International Center IMG #4
Hisense International Center IMG #5
Hisense International Center IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp