Licht als Leidraad in Hedendaags Wonen

Yu Wen Chiu's 'Holding Light' Verenigt Familie en Design

In een samenspel van licht en ruimte creëert Yu Wen Chiu met 'Holding Light' een residentiële oase die luxe en comfort ademt.

De grenzen van het traditionele huis worden opnieuw gedefinieerd in 'Holding Light', een residentieel project dat zich onderscheidt door zijn open plattegrond en de integratie van natuurlijke materialen. Yu Wen Chiu, een ontwerper die bekend staat om zijn verfijnde esthetiek, heeft een ruimte gecreëerd die niet alleen functioneel is, maar ook een emotionele resonantie heeft met zijn bewoners. Het gebruik van warm houtfineer, matte verf en zachte katoenen gordijnen draagt bij aan een serene levenssfeer.

De uitdaging van het project lag in het transformeren van een verouderd appartement van 320 vierkante meter met een traditionele indeling in een moderne, open woonruimte. De ontwerper heeft de muren in de sociale ruimtes verwijderd en vervangen door vloer-tot-plafond ramen en grote glaspartijen, waardoor een naadloze overgang tussen de verschillende leefgebieden ontstaat. Het ontwerp benadrukt de onafhankelijkheid van elke ruimte door subtiele verschillen in plafondhoogtes en kleurpaletten.

De materialen zijn zorgvuldig gekozen om zowel esthetisch als ecologisch verantwoord te zijn. Zo is er gebruik gemaakt van bouwmaterialen met een laag formaldehydegehalte en natuurlijke, onschadelijke stoffen. De houten vloeren zijn in een visgraatpatroon gelegd om een diversiteit aan visuele effecten te bieden, terwijl de natuurlijke verf de warme textuur van het hout behoudt en tegelijkertijd de gezondheid van de familieleden beschermt.

Het ontwerp van 'Holding Light' is niet alleen gericht op de esthetiek, maar ook op de interactie binnen de familie. Door de indeling en het doordachte gebruik van ruimte kunnen familieleden gemakkelijk samenkomen, terwijl de privéruimtes van elk gezinslid gerespecteerd worden. De slimme integratie van moderne technologieën, zoals watercirculatiesystemen en slimme huishoudelijke apparaten, draagt bij aan een comfortabele en duurzame leefomgeving.

De realisatie van dit project in Taipei, Taiwan, tussen augustus 2021 en december 2022, is een toonbeeld van Yu Wen Chiu's vermogen om luxe en functionaliteit te combineren. Het resultaat is een huis dat niet alleen een woonruimte is, maar ook een plek waar familieleden hun gevoelens kunnen uitwisselen en versterken. 'Holding Light' is bekroond met de Bronzen A' Design Award in 2024, een erkenning voor ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid uitstralen en bijdragen aan een betere levenskwaliteit.

Deze prestatie onderstreept de kracht van design om niet alleen ruimtes te creëren, maar ook om het leven van mensen te verrijken. Met 'Holding Light' heeft Yu Wen Chiu een ruimte gecreëerd die zowel de zintuigen prikkelt als een toevluchtsoord biedt in de drukte van het dagelijks leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yu-Wen Chiu (Vita)
Afbeeldingscredits: Jamie Lo
Projectteamleden: Yu-Wen Chiu (Vita)
Projectnaam: Holding Light
Projectklant: Yuan King International Interior Design Co., Ltd


Holding Light  IMG #2
Holding Light  IMG #3
Holding Light  IMG #4
Holding Light  IMG #5
Holding Light  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp