Ren Community: Een Kunstgalerij die Architectuur en Natuur Integreert

Een Introverte Ruimte met een Heilige Temperament

“Architectuur moet stil blijven en licht en wind laten spreken” - Japanse architect Tadao Ando. Vanuit het perspectief van de architectonische filosofie worden de elementen van de natuur gebruikt om architectuur en natuur te integreren. Het museum is ontworpen als een introverte ruimte zonder drukke straten in zicht, maar de dakramen in de voor- en achterhallen geven de ruimte een heilig temperament.

Ren Community, ontworpen door Wei Zhou, is een kunstgalerij die de relatie tussen architectuur en natuur verkent. Het unieke ontwerpconcept is geïnspireerd door de filosofie van de Japanse architect Tadao Ando, die gelooft dat architectuur moet samensmelten met de natuurlijke omgeving. Het resultaat is een introverte ruimte die rust en sereniteit uitstraalt.

De kunstgalerij is verdeeld in drie hallen: voor, midden en achter. Deze verschillende ruimtes doordringen elkaar en vormen meerdere vage ruimtes. Door de verandering in hoogte en omhulling ontstaat er een gevoel van ruimtelijk ritme. De witte microcementen vloer zorgt voor visuele zuiverheid en benadrukt de diversiteit van de ruimte en de stroming van het natuurlijke licht. Hierdoor ontstaat een ruimte die zowel puur als gevarieerd is.

Het oorspronkelijke doel van het ontwerp was om een rustige ruimte te bieden in de drukke stad. Daarom is er bij het ontwerpen gekozen voor een naar binnen gerichte ruimte. Er is meer aandacht besteed aan veranderingen in de interne ruimte zelf en er is minder verbinding met de buitenwereld. Dit creëert een gevoel van afzondering en kalmte, waardoor bezoekers kunnen ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven.

Ren Community bevindt zich in het Wulinli Pocket Park, Xiaofeng Road, Hangzhou, China. Het project is gerealiseerd door Wei Zhou en Xin Bu. Het ontwerp is gebaseerd op onderzoek naar de relatie tussen mens en natuur, geïnspireerd door kunstenaar Yves Klein en architect Tadao Ando. Het doel was om een rijke ruimtelijke ervaring te creëren in een zeer beperkte ruimte.

Ren Community is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en originaliteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Het ontwerp van Ren Community is een perfect voorbeeld van hoe architectuur en natuur harmonieus kunnen samenkomen.

Ren Community is niet zomaar een kunstgalerij; het is een ruimte die de grenzen tussen architectuur en natuur vervaagt. Met zijn introverte ontwerp en gebruik van natuurlijk licht creëert het een heilige en serene sfeer. Ren Community is een inspirerend voorbeeld van hoe architectuur kan bijdragen aan een betere leefomgeving.

Beeldcredits: Afbeelding #1: Zhang Jianing - Hanmo fotografie, Ren Community Art Gallery, 2021 Optionele Afbeelding #1: Zhang Jianing - Hanmo fotografie, Ren Community Art Gallery, 2021 Optionele Afbeelding #2: Zhang Jianing - Hanmo fotografie, Ren Community Art Gallery, 2021 Optionele Afbeelding #3: Zhang Jianing - Hanmo fotografie, Ren Community Art Gallery, 2021 Optionele Afbeelding #4: Zhang Jianing - Hanmo fotografie, Ren Community Art Gallery, 2021


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wei Zhou
Afbeeldingscredits: Image #1: Zhang Jianing - Hanmo photograph, Ren Community Art Gallery, 2021 Optional Image #1: Zhang Jianing - Hanmo photograph, Ren Community Art Gallery, 2021 Optional Image #2: Zhang Jianing - Hanmo photograph, Ren Community Art Gallery, 2021 Optional Image #3: Zhang Jianing - Hanmo photograph, Ren Community Art Gallery, 2021 Optional Image #4: Zhang Jianing - Hanmo photograph, Ren Community Art Gallery, 2021
Projectteamleden: Xin Bu
Projectnaam: Ren Community
Projectklant: Wei Zhou


Ren Community IMG #2
Ren Community IMG #3
Ren Community IMG #4
Ren Community IMG #5
Ren Community IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp