Waltz: Een Luxueus Huis dat de Liefde voor Familie Omarmt

Een Residentieel Huis Ontworpen door Hsueh Yu Yeh

Een moeder's liefde voor haar kinderen is onvoorwaardelijk en zelfopofferend. Na het grootbrengen van twee kinderen, hoopt ze haar droom te verwezenlijken om een huis te ontwerpen met minder verantwoordelijkheid op haar schouders. In termen van design, worden er hoogwaardige elementen gebruikt om een luxe ruimte te creëren die doet denken aan een boetiek. Het huis zal een veilige haven worden voor de kinderen. Wanneer ze moeilijkheden en obstakels tegenkomen, kunnen ze altijd thuiskomen en de warmte van het gezin voelen.

Waltz is een residentieel huis ontworpen door Hsueh Yu Yeh, dat de essentie van familie en liefde omarmt. Het ontwerp onderscheidt zich door het gebruik van zachte rondingen in de ruimte, waardoor scherpe hoeken worden verminderd en het geluk van het gezin wordt gesymboliseerd. De ronde vormen geven de scène een gevoel van harmonie en geborgenheid.

Een opvallend kenmerk van Waltz is het gebruik van cirkelvormige elementen, zoals de luifel die doet denken aan een heldere maan die de hardwerkende kinderen de weg naar huis wijst. De luifel is gemaakt van zachte kleuren en straalt een subtiele gloed uit. Het staat symbool voor de oneindige liefde voor de kinderen en fungeert als een baken van warmte en geborgenheid.

Het gebruik van hout in de grote ruimte van Waltz creëert een sfeer van tederheid te midden van de stevigheid van de kamer. Het hout, dat lijkt op een imposante boomstam, brengt een gevoel van warmte en comfort met zich mee.

De materialen die zijn gebruikt bij de realisatie van Waltz zijn onder andere houten vloeren, ijzer, titanium gecoat metaal, houtfineer, geborsteld fineer, marmer, zichtbaar beton en leer. Deze materialen dragen bij aan de luxe uitstraling van het huis en zorgen voor een harmonieuze en uitnodigende sfeer.

Waltz heeft een interieurontwerp van ongeveer 330 vierkante meter. De indeling bestaat uit een entree, woonkamer, eetkamer, keuken, opslagruimte en 3 slaapkamers en 2 badkamers. Elk detail is zorgvuldig ontworpen om comfort en functionaliteit te bieden aan de bewoners.

De interactie met het ontwerp van Waltz is een ervaring op zich. Bij binnenkomst wordt men begroet door een prachtig uitzicht op de entree, met holle titanium gecoate metalen elementen en zuiver wit zilvervos marmer. Het licht dat weerkaatst wordt door het metaal geeft een extravagante en ingetogen textuur aan de ruimte.

De hoofdmuur van de woonkamer is opgebouwd uit een composietmateriaal, waarbij verschillende kleuren hout elkaar aanvullen. De lacquered ijzeren onderdelen vormen geometrische trapeziumvormen en verbinden zich met de zilvervos marmeren hoofdwand. Het licht dat door deze elementen schijnt, leidt de visuele beweging van de ruimte.

Achter de bank bevindt zich een houten rooster dat aansluit bij het uitzicht van de entree, waardoor een sfeer van rust en sereniteit ontstaat. Een eigentijds schilderij van Yoshitomo Nara voegt een vleugje moderniteit toe aan het huis.

Waltz is gelegen in New Taipei City, Taiwan en het project werd in september 2020 voltooid. Het ontwerp is het resultaat van uitgebreid onderzoek en aandacht voor detail. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid stonden centraal bij de keuze van materialen, met een focus op het creëren van een comfortabele, gezonde en veilige leefomgeving.

Waltz is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze prestigieuze prijs erkent het uitmuntende en creatieve ontwerp dat zowel technisch als artistiek vernuftig is. Het ontwerp draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en maakt de wereld een betere plek.

Waltz is een uniek en inspirerend ontwerp dat de liefde voor familie en de warmte van een thuis belichaamt. Met zijn zachte rondingen, luxe materialen en doordachte details, biedt het huis een oase van rust en geborgenheid voor de bewoners.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hsueh Yu Yeh
Afbeeldingscredits: Yuduo Interior Design
Projectteamleden: Hsueh-Yu Yeh
Projectnaam: Waltz
Projectklant: Hsueh Yu Yeh


Waltz IMG #2
Waltz IMG #3
Waltz IMG #4
Waltz IMG #5
Waltz IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp