Licht Achtervolgen: Een Futuristische Ruimte voor Productintroductie en Huidtesten

Een Ontwerp van Yue Han Li

Inleiding

De moderne technologie is de inspiratie achter het ontwerp van "Licht Achtervolgen". Door het gebruik van lijnen en licht wordt het hoofdidee van de ruimte gepresenteerd. Het middelpunt van de ruimte is een grote ringvormige lamp aan het plafond, die het concept van een spotlight weerspiegelt. Bezoekers kunnen hier foto's maken en tegelijkertijd hun huidconditie in deze ruimte optimaliseren.

Deze unieke ruimte is speciaal ontworpen voor productintroducties en huidtesten. Overal in de ruimte zijn symbolische elementen te vinden die aansluiten bij de verpakking van de producten, zoals de welkomstwand die het diamantconcept van het merk benadrukt en het lichtgordijn met een zeshoekige honingraatstructuur, dat moleculen en atomen symboliseert.

Het ontwerp van "Licht Achtervolgen" maakt gebruik van verschillende materialen en technieken om de gewenste sfeer te creëren. De combinatie van pianolak en matte verf benadrukt de textuur van zwarte parels, terwijl titaniumplaat en wol-zijde textuur worden gebruikt om metalen lijnen te creëren die de ruimte met verschillende lichtbrekingen vormgeven. Het gebruik van terrazzo zorgt voor een trendy en transparante uitstraling. Het ontwerp van de fontein symboliseert het belangrijke element van het product, water.

De ruimte heeft een oppervlakte van 247,935 vierkante meter en is ontworpen voor productintroducties en evenementen. De plafonds zijn uitgerust met functionele audioapparatuur, waardoor een optimale geluidskwaliteit wordt gegarandeerd. Daarnaast is er een afneembare projector geïnstalleerd, zodat de producten gemakkelijk kunnen worden aangepast aan de seizoenen. De schaduwprojecties veranderen afhankelijk van het product. In het laboratorium zijn verticale lichten te zien in de buisvormige glazen, waardoor bezoekers het gevoel hebben dat ze zweven in de lucht, wat het lichte karakter van de producten weerspiegelt.

Als een op licht gebaseerd interieurontwerp is er veel aandacht besteed aan de kleur en intensiteit van het licht. Het juiste evenwicht tussen geel en wit licht is cruciaal om de huid op de meest natuurlijke manier te belichten. Door middel van 3D-rendering wordt ervoor gezorgd dat er geen blinde vlekken ontstaan. Het licht wordt strategisch ingezet om het beeld van licht en water van de producten van de klant te presenteren.

Het project werd voltooid in juli 2020 in het Xinyi-district van Taipei City. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de verschillende aspecten van licht en hoe dit kan worden toegepast om de gewenste sfeer te creëren. Het ontwerpteam heeft verschillende uitdagingen overwonnen, zoals de logistieke planning en communicatie met de klant, om uiteindelijk een perfecte combinatie van licht en merkconcept te realiseren.

De ruimte van "Licht Achtervolgen" bevindt zich in het meest bruisende deel van de binnenstad. Overdag is er natuurlijk licht en 's avonds zorgt zacht licht voor een aangename sfeer. Het licht vormt het uitgangspunt van dit project en de combinatie van geel en wit licht creëert een transparante schoonheid. Door het gebruik van projectoren worden licht en schaduw geprojecteerd op producten en wanden, waardoor verschillende huidtinten en -structuren worden geaccentueerd. Samen met het verpakkingsontwerp zorgt het licht ervoor dat de producten onder alle omstandigheden een buitengewone textuur hebben.

Het ontwerp van "Licht Achtervolgen" is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Het ontwerp combineert kunst, wetenschap, design en technologie op een indrukwekkende manier en maakt de wereld een betere plek.

Beeldcredits: MUYAN Design


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yue-Han, Li
Afbeeldingscredits: MUYAN Design
Projectteamleden: Yue-Han Li
Projectnaam: Light Chasing
Projectklant: Yue-Han, Li


Light Chasing IMG #2
Light Chasing IMG #3
Light Chasing IMG #4
Light Chasing IMG #5
Light Chasing IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp