Ontmoet Plezier: Een Helder en Ruim Italiaans Restaurant in Taipei

Een Unieke Mix van Oud en Nieuw

Gezondheid en natuur vormden de inspiratie voor het ontwerp van het Italiaanse restaurant Meet Fun in Taipei. Het ontwerpteam, bestaande uit Shih Ming Liu, Cheng Ham Lin en Shih Ming Lo, creëerde een heldere en ruime eetgelegenheid met strakke lijnen, een open visueel effect en een warme sfeer. Het bijzondere aan dit project is het gebruik van hergebruikte materialen, die afkomstig zijn uit de verzameling van de familie van de opdrachtgever. Deze materialen zijn opnieuw getransformeerd om een comfortabele en moderne eetomgeving te creëren. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan het integreren van het restaurant in de lokale omgeving.

Het ontwerp van Meet Fun is uniek vanwege het gebruik van hergebruikte materialen. De materialen die tijdens de bouw zijn gebruikt, waren oorspronkelijk verzameld door de familie van de opdrachtgever. Het ontwerpteam heeft deze materialen opnieuw gebruikt om een heldere en comfortabele eetomgeving te creëren. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan het integreren van het restaurant in de lokale omgeving. Het ontwerp toont respect voor de lokale cultuur en draagt bij aan de karakteristieke uitstraling van de omgeving.

Het restaurant is gevestigd in een oud gebouw met een geschiedenis van meer dan 40 jaar. Dit bracht enkele uitdagingen met zich mee, zoals een lage plafondhoogte en beperkte bouwmaterialen. Het ontwerpteam heeft echter met geduld en toewijding gezocht naar geschikte materialen en deze beperkingen succesvol overwonnen. Het resultaat is een modern Italiaans restaurant met een eenvoudige en heldere stijl.

Het interieur van Meet Fun is ontworpen met het oog op functionaliteit en comfort. Het ruime en flexibele eetgedeelte zorgt voor een aangename eetervaring. De gebruikte materialen, zoals beton, eikenhout, oude tegels, stalen platen, houten tafels en leren stoelen, dragen bij aan de unieke sfeer van het restaurant.

Het ontwerpteam heeft ook rekening gehouden met de wensen van de opdrachtgever om een gezonde en hoogwaardige eetcultuur over te brengen. Het restaurant straalt een eenvoudige en heldere sfeer uit, waarbij moderne en eenvoudige ontwerptechnieken worden gecombineerd met elementen uit de omgeving. Het resultaat is een ruimte die voldoet aan de verwachtingen van de opdrachtgever en een natuurlijke en comfortabele omgeving biedt.

Meet Fun is gelegen in Taipei, Taiwan en werd in maart 2019 voltooid. Het project heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2020. Deze prijs erkent het innovatieve en creatieve ontwerp van het restaurant, dat bijdraagt aan de verbetering van de kwaliteit van leven.

Het ontwerp van Meet Fun is een perfecte combinatie van oud en nieuw. Door hergebruik van materialen en respect voor de lokale omgeving is een unieke eetgelegenheid gecreëerd. Het heldere en ruime interieur zorgt voor een aangename eetervaring, terwijl de integratie in de lokale omgeving bijdraagt aan de culturele uitstraling van het restaurant. Meet Fun is een ware blikvanger in Taipei en een voorbeeld van innovatief en creatief design.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shih-Ming Liu
Afbeeldingscredits: MD Pursuit
Projectteamleden: Shih-Ming Liu Cheng-Ham Lin Shih-Ming Lo
Projectnaam: Meet Fun
Projectklant: Shih-Ming Liu


Meet Fun IMG #2
Meet Fun IMG #3
Meet Fun IMG #4
Meet Fun IMG #5
Meet Fun IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp