Andaman: Een Symfonie van Natuur en Jiangnan Architectuur

Resort Andaman: Waar Traditionele Stijl en Moderne Gastvrijheid Elkaar Ontmoeten

In de schoot van het schilderachtige Xinchang, onthult Kyan Foo's Andaman resort een harmonieuze fusie van Jiangnan charme en hedendaags design.

Geïnspireerd door het adembenemende landschap van het Nineteen Peaks Scenic Area, weerspiegelt Andaman de essentie van de lokale cultuur en natuur. Kyan Foo, de ontwerper achter dit project, heeft een ruimte gecreëerd die niet alleen de zintuigen prikkelt, maar ook naadloos opgaat in de Jiangnan stijl. De binnenruimtes zijn een eerbetoon aan de bergen, het water en de stenen van de omgeving, waarbij kunstwerken de ruimtelijke textuur verrijken.

Wat Andaman onderscheidt, is het gebruik van zwart-witte tinten die kenmerkend zijn voor de Hui-architectuur, waardoor het resort de uitstraling krijgt van een Jiangnan inkttekening. De dynamische scheiding tussen de publieke ruimtes op de begane grond en de privé accommodaties op de hogere verdiepingen biedt bezoekers een unieke ervaring. Elke kamer is thematisch ontworpen om aan de wensen van verschillende gasten te voldoen.

De transformatie van het oorspronkelijke gebouw, een traditionele constructie van mortel en cement, naar een modern resort is een staaltje van innovatief ontwerp. De buitenmuren zijn bewust in een contrasterende kleur geschilderd om het gebouw te onderscheiden van zijn omgeving. Binnenin zorgt microcementverf voor een eenvoudige textuur die de natuur buiten als decor laat fungeren. Bovendien creëert de integratie van een sociale ruimte met keuken in de gastenkamers een uitnodigende sfeer voor familie en vrienden.

Met een oppervlakte van 376 vierkante meter en een interieur dat zich uitstrekt over 1128 vierkante meter, biedt het resort een luxe verblijf. De technische specificaties benadrukken de functionaliteit en esthetiek van het hotel, dat is ontworpen om aan de behoeften van zijn gasten te voldoen.

De interactie met het resort wordt versterkt door twee sets verkeersstromen, ontworpen voor zowel het personeel als de gasten. De externe stroomlijn leidt bezoekers van de lobby naar de check-in bar en verder naar de wacht- en ontbijtruimte, terwijl het personeel via de achterdeur toegang heeft tot de noodzakelijke faciliteiten.

De ontwikkeling van Andaman, gestart in februari 2022 en voltooid in oktober 2022, is een voorbeeld van internationale samenwerking en lokale onderzoek. De uitdagingen van het werken met teams over verschillende tijdzones heen werden overwonnen door een combinatie van flexibiliteit en technologie, wat resulteerde in een resort dat de diversiteit van ontwerpers uit verschillende landen weerspiegelt.

Deze bekroonde creatie, die de Iron A' Design Award in de wacht sleepte, is een toonbeeld van praktisch en innovatief ontwerp dat voldoet aan professionele en industriële normen. Andaman staat voor een ontwerp dat niet alleen voldoening geeft, maar ook bijdraagt aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Regalia Group & Forte Design Partners
Afbeeldingscredits: Image #1-5: Photographer Zhongyi Fan, 2023.
Projectteamleden: Design Director: Kyan Foo Interior Design: Yuzi Zhou Visual Design: Sophia Rou
Projectnaam: Andaman
Projectklant: Forte Design Partners


Andaman IMG #2
Andaman IMG #3
Andaman IMG #4
Andaman IMG #5
Andaman IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp