City Corner: Een Vintage Industriële Stijl in New Taipei City

Een ontwerp van Chen-Yu Chiu

Inleiding

De Vintage Industriële Stijl is een bron van inspiratie geweest voor het ontwerp van City Corner in New Taipei City, Taiwan. Dit project, gerealiseerd door ontwerper Chen-Yu Chiu, combineert rustieke materialen met slimme verlichting om een harmonieuze en functionele leefruimte te creëren. Met aandacht voor kleurcombinaties en een doordachte indeling, straalt City Corner een kalme en ontspannen sfeer uit.

City Corner is gelegen in een lang en smal gebouw, wat uitdagingen met zich meebracht voor het ontwerpteam. Om de beperkingen van de ruimte te overwinnen, hebben ze de lay-out aangepast en de natuurlijke verlichting geoptimaliseerd. Door de keuken en de hoofdslaapkamer te heroriënteren, de raamopeningen te vergroten en gebruik te maken van holle opbergkasten, is het gelukt om het natuurlijke licht diep in de ruimte te laten doordringen. Hierdoor voelt de ruimte ruimtelijker en comfortabeler aan.

De Vintage Industriële Stijl vormde de basis voor het ontwerp van City Corner. De muren van de openbare ruimte zijn bepleisterd met grijze verf om de rustieke en oude textuur van de oorspronkelijke ruimte te behouden. Door gebruik te maken van natuurlijk gekleurd licht, transparante materialen en een draai te geven aan de keuken, ontstaat er een aangename en goed verlichte omgeving. Met behulp van Morandi-tinten, massief hout, grijze materialen en smeedijzer, ademt de ruimte een harmonieuze sfeer van rustieke natuur uit.

De materialen die zijn gebruikt bij de realisatie van City Corner zijn zorgvuldig geselecteerd om de gewenste sfeer te creëren. Houtnerftegels, tegels, slijtvaste vloeren, beton, OSB-harde vezelplaten, zwart mat gebrand ijzer, schoolbordverf, grijs glas, grijze spiegel, E1-plaat, op maat gemaakt Changhong-glas, massief houten gesneden deur, teakhout en grijze keramische glasvezelplaat zijn enkele van de materialen die zijn gebruikt om de rustieke uitstraling van de Vintage Industriële Stijl te realiseren.

De ontworpen oppervlakte van het project is ongeveer 100 vierkante meter, met een lang en smal karakter. Het ontwerpteam heeft de functionele zones op een manier gerangschikt die het beste past bij de circulatie en behoeften van de gebruiker. Bovendien hebben ze creatief gebruik gemaakt van het idee van het ontbreken van muren om een completere en ruimere leefruimte te creëren in vergelijking met de oorspronkelijke indeling. Door het gebruik van verschillende materialen en kleuren, hebben ze een rijke gelaagdheid gecreëerd binnen dezelfde toon.

City Corner is niet alleen een esthetisch ontwerp, maar ook een functioneel ontwerp. Het ontwerpteam heeft ervoor gezorgd dat er voldoende opbergruimte is zonder dat dit ten koste gaat van de ruimte. Verborgen deuren, holle kasten, verplaatsbare kasten en hangende ijzeren planken zorgen voor gemak en flexibiliteit in de ruimte.

Het project City Corner werd voltooid in juli 2020 in New Taipei City, Taiwan. Het ontwerpteam heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de oorspronkelijke staat van de ruimte en heeft dit vertaald naar een doordachte indeling en materiaalkeuze. Het resultaat is een harmonieuze en functionele leefruimte die de Vintage Industriële Stijl op een unieke manier tot leven brengt.

City Corner heeft erkenning gekregen voor zijn uitstekende ontwerp. Het is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die voldoen aan professionele en industriële eisen en die innovatief en praktisch zijn.

Met City Corner heeft ontwerper Chen-Yu Chiu een unieke en inspirerende leefruimte gecreëerd in de Vintage Industriële Stijl. Door slim gebruik te maken van materialen, kleuren en verlichting is een harmonieuze en functionele ruimte ontstaan die de beperkingen van de oorspronkelijke ruimte overwint. City Corner is een voorbeeld van uitstekend ontwerp en verdient de erkenning die het heeft ontvangen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chen-Yu Chiu
Afbeeldingscredits: Chuang Photo Studio
Projectteamleden: Chen-Yu Chiu
Projectnaam: City Corner
Projectklant: Chen-Yu Chiu


City Corner IMG #2
City Corner IMG #3
City Corner IMG #4
City Corner IMG #5
City Corner IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp