LEMO PET-01: Een Slimme Kattenbak

Een innovatieve oplossing voor kattenbezitters

De drukke levens van kattenbezitters zorgen er vaak voor dat ze vergeten om de kattenbak schoon te maken en last hebben van de geur. Ook weten eigenaren vaak niet op tijd wat de gezondheidsinformatie van hun kat is. Om een betere gebruikerservaring te bieden, haalde het R&D-team inspiratie uit de koffiemolen en ontwierp een visuele functionele module die automatisch de kattenbak vult. De dubbele bewakingsmodus zorgt ervoor dat katten veilig kunnen ontlasten in de kattenbak en biedt gegevens over de gastro-intestinale gezondheid van de kat.

De LEMO PET-01 is een unieke kattenbak die gebruikmaakt van modulaire technologie. Het automatische reinigings- en vulmodule zorgt ervoor dat de kat een hele week lang schone kattenbakvulling kan gebruiken, zelfs wanneer de eigenaar afwezig is. De dubbele detectiemodule maakt gebruik van infrarood en zwaartekracht om de veiligheid van de kat te waarborgen. De automatische desinfectiemodule kan de uitwerpselen van de kat direct na het verlaten van de kattenbak desinfecteren, waardoor het risico op geur en bacteriële infecties wordt verminderd. Tegelijkertijd kan het intelligente systeem de gezondheidstoestand van de kat monitoren op basis van de ontlasting.

De LEMO PET-01 is gemaakt van hoogwaardige materialen zoals ABS en PP. De kattenbak is verbonden met de mobiele telefoon via WiFi, waardoor de gezondheidsgegevens van het huisdier op de telefoon kunnen worden bekeken. De automatische vulmodule biedt ongeveer 2 kg opslagruimte voor kattenbakvulling.

De afmetingen van het product zijn 600 mm x 600 mm x 620 mm, waardoor het geschikt is voor de meeste kattenrassen. De LEMO PET-01 is niet alleen functioneel, maar ook stijlvol ontworpen om naadloos in elk interieur te passen.

Het ontwerpteam heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de behoeften van kattenbezitters en de gezondheid van huisdieren. Uit een enquête onder 500 deelnemers bleek dat de meeste mensen zich vooral zorgen maken over de interne hygiëne van de kattenbak, het gemak van het verschonen van de kattenbak en andere extra functies. Het doel van het slimme kattenbaksysteem is dan ook om de kwaliteit van de leefomgeving van katten te verbeteren en tegelijkertijd een schone en gezonde omgeving te bieden.

Het ontwerpproces bracht verschillende uitdagingen met zich mee, met name op het gebied van het kalibreren van de bedieningslogica en de interactie tussen mens en computer. Het ontwerpteam moest ervoor zorgen dat de productmodellering en -functie perfect op elkaar waren afgestemd om de nauwkeurigheid van de gegevens te waarborgen.

De LEMO PET-01 is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk. De kattenbak kan worden aangepast met verschillende stickers bij de ingang, waardoor de persoonlijkheid van de katteneigenaar tot uiting komt.

Dit product heeft een utility model patent aangevraagd in China, met het patentnummer ZL 20202 001290. Het is ontwikkeld door Shenyang LEZA Technology Co., Ltd.

De LEMO PET-01 heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Pet Care, Toys, Supplies and Products for Animals Design Award in 2021. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen van topkwaliteit die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. Het ontwerp van de LEMO PET-01 combineert technische kenmerken met artistiek talent en biedt een uitstekend niveau van excellentie en verwondering.

De LEMO PET-01 is een revolutionaire kattenbak die het leven van kattenbezitters gemakkelijker maakt en tegelijkertijd zorgt voor een schone en gezonde omgeving voor hun huisdieren. Met zijn slimme functies en stijlvolle ontwerp is het de perfecte keuze voor moderne kattenliefhebbers.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zhou Tong
Afbeeldingscredits: Zhou Tong
Projectteamleden: Li Xuesong Zhou Tong Li Ziyao Cai Shixuan Gao Ping Zhang Jixin Jiang Yihan Liu Dazhi Liang He Zhou Miao Zhao Ying
Projectnaam: Lemo Pet-01
Projectklant: Zhou Tong


Lemo Pet-01 IMG #2
Lemo Pet-01 IMG #3
Lemo Pet-01 IMG #4
Lemo Pet-01 IMG #5
Lemo Pet-01 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp