Catom: Een Multifunctionele Kattenhaarborstel voor Kattenbezitters

Een innovatieve oplossing voor het verwijderen van kattenhaar

Catom is een multifunctionele kattenhaarborstel die een kattenkam en een pluisroller integreert en is ontworpen om het probleem van verspreid kattenhaar voor kattenbezitters op te lossen. Dit ontwerp combineert de functies van een kattenkam en een pluisroller in één geïntegreerde vorm en biedt een nieuwe ontwerpgedachte voor producten voor het verwijderen van huisdierhaar.

Catom is een innovatieve oplossing voor kattenbezitters die te maken hebben met het probleem van verspreid kattenhaar in hun huis. Dit unieke ontwerp combineert de functionaliteit van een kattenkam en een pluisroller, waardoor het verwijderen van kattenhaar een eenvoudige en efficiënte taak wordt.

De bovenkant van de Catom is een kattenkam die tijdens het verharen seizoen veel losse haren van de kat kan verwijderen. Om de kattenkam te gebruiken, moet deze van het hoofdgedeelte worden afgenomen en moet de zijdelingse schakelaar worden omgezet om de kam te laten draaien. De losse haren blijven aan de onderkant van de kam hangen. Vervolgens kan met de knop aan de bovenkant van de kam het kattenhaar worden verwijderd.

Het onderste deel van de Catom is een pluisroller die het verspreide en vastzittende kattenhaar kan verwijderen. Na gebruik kan de kattenhaarborstel met behulp van een kliksluiting aan het uiteinde van de borstel op het hoofdgedeelte van de pluisroller worden bevestigd, zodat deze kan worden opgehangen wanneer deze niet in gebruik is.

Het ontwerp van de Catom is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk. De behuizing van het product is gemaakt van plastic met een huidvriendelijk mat oppervlak, en de slinger aan het uiteinde is gemaakt van nylon. Dit zorgt voor een comfortabele gebruikerservaring en duurzaamheid.

De afmetingen van de Catom zijn 200 mm x 40 mm x 70 mm, waardoor het een handig formaat heeft om gemakkelijk te kunnen gebruiken en op te bergen. Het ontwerp is zorgvuldig overwogen om zowel functionaliteit als esthetiek te bieden.

Het Catom-ontwerp is gerealiseerd door het Yifeeling Design Studio en het 425 Design Studio aan de Nanchang University. Het project begon in juli 2022 en werd voltooid in februari 2023.

De Catom heeft al erkenning gekregen voor zijn uitstekende ontwerp. Het ontwerp werd bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Pet Care, Toys, Supplies and Products for Animals Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van de Catom is gerespecteerd vanwege de integratie van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.

Met de Catom hebben kattenbezitters nu een handig en veelzijdig hulpmiddel om kattenhaar effectief te verwijderen. Dit innovatieve ontwerp combineert functionaliteit en esthetiek en biedt een nieuwe benadering van het verwijderen van huisdierhaar. De Catom is een must-have voor elke kattenliefhebber die een schoon en haarvrij huis wil behouden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zihang Cheng
Afbeeldingscredits: Zihang Cheng
Projectteamleden: Zihang Cheng
Projectnaam: Catom
Projectklant: Zihang Cheng


Catom IMG #2
Catom IMG #3
Catom IMG #4
Catom IMG #5
Catom IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp