Oostelijke Zeewering: Een Unieke Ervaring van Natuurlijke Schoonheid

Verbindende signage systemen creëren een unieke ervaring voor bezoekers

Gelegen in het oosten van Shenzhen, is het Dapeng-schiereiland beroemd om zijn bergen en zeeën. Lokale vissersdorpjes en een lange kustlijn trekken veel toeristen aan. Het ontwerp heeft de bestaande zeewering voorzien van een ideale toeristische functie.

Het lineaire kustgebied verbindt dorpen, wegen, bestemmingen en activiteiten in de hele regio. Het wordt een nieuw soort ervaringsgerichte toeristische plek.

Dit project had als doel om 6 gebieden visueel met elkaar te verbinden door middel van uniforme signage systemen, waardoor bezoekers kunnen genieten van de kenmerken en vitaliteit van de regio. Het vermijden van opdringerig ontwerp stond centraal, waarbij "lezen onderweg" als belangrijkste ontwerpconcept werd genomen. Bezoekers krijgen een frisse, interessante en complete ervaring bij het lezen van informatie, zoals wegwijzers, plattegronden en ecologie-introducties voor wegen en ingangen. Modulaire structuren werden gebruikt om te voldoen aan de behoeften van verschillende locaties.

Langs de 32 km lange kustlijn van het Dapeng-schiereiland, verdeeld over zes afzonderlijke delen, zijn compacte structuren voorzien van borden. De installatie is eenvoudig en snel dankzij gefaseerde constructie en een lange levensduur. De kustomstandigheden brengen uitdagingen met zich mee, zoals tyfoon, hoge zoutgehaltes en hoge luchtvochtigheid. De borden kunnen de windbelasting verminderen en worden gecombineerd met permanente palen, waardoor losraken en corrosie van reguliere metalen bevestigingsmiddelen wordt voorkomen en onderhoud eenvoudig is.

De lichte en gracieuze borden kunnen zich aanpassen aan verschillende locaties, zoals zeeweringen, trappen, hellingen en zelfs riffen. De levendige getijdestroming gevormde pijlen worden gebruikt voor duidelijke begeleiding naar de lineaire bestemmingen.

Het Oostelijke Zeewalling-project heeft een duur van enkele maanden gehad en is gelegen in het Dapeng-district, Shenzhen, Guangdong, China.

De Mountain-seaside Promenade was een bestaande smalle weg die dorpen en het einde van het schiereiland met elkaar verbond. Zonder leuningen en straatmeubilair werd de weg bijna niet gebruikt. Bij toeval werd het een mooie plek voor oceaanbescherming. Interessante en veranderende grafische elementen op de grond, aangebracht door een speciaal proces, zijn ontworpen om mensen aan te trekken om te interageren met dit mooie gebied tijdens hun bezoek aan de prachtige promenade.

De uitdaging bij dit project was om uniforme signage systemen te bouwen ter vervanging van de bestaande onsamenhangende systemen, om te voldoen aan de eisen voor lage onderhoudskosten voor elk gedeelte, de eisen voor kustgebonden economische productie en ook voor de toeristen. Ze zijn ontworpen met behulp van modulaire structuren, waardoor de borden beschikbaar zijn in verschillende vormen maar met uniforme modules. Flexibele assemblage van de borden is mogelijk om te voldoen aan de behoeften van verschillende locaties.

Het Oostelijke Zeewalling-project heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise en innovatie. Het project wordt bewonderd om zijn technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden, en toont een opmerkelijk niveau van excellentie en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Updesign
Afbeeldingscredits: Updesign
Projectteamleden: Zhang Yi(creative director) Wen Yuehua(project manager) Yan Meiying(designer) Wu Siying(designer)
Projectnaam: Eastern Seawall
Projectklant: Updesign


Eastern Seawall IMG #2
Eastern Seawall IMG #3
Eastern Seawall IMG #4
Eastern Seawall IMG #5
Eastern Seawall IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp