Mocats: Modulaire Kattenmeubels voor een Verrijkte Leefomgeving

Multifunctionele en Eco-vriendelijke Meubels voor Katten

Als architecten en kattenliefhebbers hebben we Mocats ontworpen, modulaire kattenmeubels die volledig zijn afgestemd op de behoeften van onze katten en tegelijkertijd kunnen worden aangepast aan onze dagelijkse activiteiten.

Deze kattenmeubels zijn gebaseerd op de principes van flexibiliteit en modulariteit. Het is een element van progressieve groei dat begint als een minimale ruimte en zich in de loop van de tijd aanpast aan de behoeften van de kat, het aantal katten en de activiteiten in huis.

De Mocats (Modulaire Kattenmeubels) zijn multifunctionele en eco-vriendelijke meubels waarmee je kat kan krabben, klimmen, verstoppen, observeren, slapen en spelen. Ze kunnen worden aangepast aan jouw levensstijl en de verschillende ruimtes in huis.

De Mocats bestaan uit kartonnen en multiplex onderdelen die worden samengevoegd door middel van een interne structuur. De kartonnen onderdelen vormen de vloer, het plafond en de interne wanden van de modules, terwijl de multiplex onderdelen de interne structuur en externe wanden vormen.

We gebruiken digitale ontwerpprogramma's om sjablonen voor de onderdelen te maken en lasermachines om elk onderdeel van de module te produceren.

De afmetingen van de Mocats kunnen variëren afhankelijk van de ruimte in huis en het ras van de kat. Een onafhankelijke module heeft een hoogte van 38 cm, een breedte van 38 cm en een diepte van 25 cm.

De interactie met de Mocats is niet alleen functioneel, maar ook interactief. We willen dat mensen hun geur achterlaten bij het monteren van elke module, bij het configureren van de verschillende circuits, bij het vervangen van onderdelen en bij het spelen met hun katten.

De Mocats bieden zowel katten als hun eigenaren keuzevrijheid. Katten krijgen dit door de multifunctionaliteit van de meubels, terwijl eigenaren kunnen kiezen uit verschillende ontwerpopties die het beste bij hun levensstijl passen.

We zijn in januari 2017 begonnen met het testen van de eerste prototypes in Lima en hebben het project in januari 2021 afgerond, ook in Lima.

Ons onderzoek richtte zich op het gedrag van katten, zodat we hun leefomgeving beter konden begrijpen en de kwaliteit van hun leven konden verbeteren. Het prototypingproces was ook uitdagend, omdat we niet alleen moesten verifiëren dat het product op dat moment werkt, maar ook de resultaten op middellange en lange termijn moesten evalueren.

Met de Mocats hebben we een product gecreëerd dat niet alleen functioneel is, maar ook esthetisch aantrekkelijk en milieuvriendelijk. Het biedt katten een verrijkte leefomgeving en versterkt de band tussen katten en hun eigenaren.

De Mocats hebben de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Pet Care, Toys, Supplies and Products for Animals Design in 2023. Deze prijs erkent de uitmuntendheid en innovatie van het ontwerp en beloont de technische kenmerken en artistieke vaardigheden.

Met de Mocats hebben we een nieuwe standaard gezet voor kattenmeubels, waarbij functionaliteit, esthetiek en duurzaamheid samenkomen. Het is een investering in het welzijn van je kat en een aanwinst voor je interieur.

Beeldcredits: Fotograaf Carolina Schwalb

Intellectueel eigendom: "Casa Modular para Mascotas. Nº002215-2018/DIN. Brian Geiser. 2018. Lima, Peru."


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: La Jato del Gato
Afbeeldingscredits: Image #1-5: Photographer Carolina Schwalb
Projectteamleden: Vanessa Briceño Weiss Brian Geiser Pasquel
Projectnaam: Mocats
Projectklant: La Jato del Gato


Mocats IMG #2
Mocats IMG #3
Mocats IMG #4
Mocats IMG #5
Mocats IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp