Dongguan Riverside: Een Futuristisch Sportcentrum dat Stadsleven en Natuur Combineert

Een Ontwerp van Peng Xiaohua

Inleiding:

Het Dongguan Riverside project is een ambitieus ontwerp dat tot doel heeft een stedelijk hoogtepunt te creëren waarbij de landschapsruimte in harmonie is met de kenmerkende culturele rivieroever en groene culturele en recreatieve corridors. Dit sportcentrum, ontworpen door Peng Xiaohua, verbergt het gebouw onder het groen en lijkt op een groene heuvel. De luchtverbinding van de projectbasis is wendbaar en elegant, als een lint dat in de wind danst. De gevel van het gebouw is gedraaid en uitgerekt met horizontale lijnen, waardoor het lijkt alsof de Melkweg langzaam stroomt.

Body:

Het Dongguan Riverside project bevindt zich in de nieuwe stedelijke wijk van Dongguan City, Guangdong Province, China. Het is een sportcentrum dat vanuit verschillende perspectieven de culturele activiteiten van de bewoners, gezonde sporten en een leefbare waterkant combineert. Het project richt zich op het activeren van de vitaliteit van de stad en het hervormen van de geest van de locatie. De gevel van het project is ontworpen in een internationale moderne stijl en gebruikt de esthetiek van architecturale lijnen om een gevoel van toekomst, stroming en technologie te weerspiegelen.

Het ontwerp van het project is uniek en onderscheidt zich van andere ontwerpen door zijn integratie van groen en moderne architectuur. Het gebouw is bedekt met groen, waardoor het lijkt op een natuurlijke zuurstofbar in de stad. Het integreert fitness, sport, parkeergelegenheid en transportknooppunten in één geheel. Het volume van het gebouw is verminderd, waardoor het landschap op een organische manier in het leven wordt geïntegreerd. Dit ontwerp is diep geworteld in het hart van de mensen en creëert een nieuwe manier van leven.

Het Dongguan Riverside project is gerealiseerd met behulp van moderne architectonische technieken. De gevel van het gebouw is ontworpen om een gevoel van stroming en technologie over te brengen. Het project is gelegen in Xincheng District, Dongguan City, Guangdong Province, China en heeft een oppervlakte van ongeveer 17.520 vierkante meter, met een totale schaal van 19.510 vierkante meter.

Conclusie:

Het Dongguan Riverside project is een indrukwekkend voorbeeld van een sportcentrum dat stadsleven en natuur combineert. Het ontwerp van Peng Xiaohua integreert groen en moderne architectuur op een unieke manier, waardoor een harmonieuze omgeving ontstaat waarin bewoners kunnen genieten van culturele activiteiten, gezonde sporten en een leefbare waterkant. Dit futuristische sportcentrum belichaamt de geest van innovatie en technologie, en creëert een nieuwe standaard voor sportfaciliteiten in stedelijke gebieden.

Afbeeldingscredits: Peng Xiaohua

Intellectueel Eigendomsbericht: Peng Xiaohua

Prijzen en Erkenning: Het Dongguan Riverside project heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Architectuur, Bouw en Structuur Ontwerp in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise, innovatie en artistiek vakmanschap. Het project wordt geprezen om zijn technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden, en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Peng Xiaohua, Chen Qi, Deng Juan
Afbeeldingscredits: Peng Xiaohua
Projectteamleden: Peng Xiaohua
Projectnaam: Dongguan Riverside
Projectklant: Peng Xiaohua, Chen Qi, Deng Juan


Dongguan Riverside IMG #2
Dongguan Riverside IMG #3
Dongguan Riverside IMG #4
Dongguan Riverside IMG #5
Dongguan Riverside IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp