The Hub: Een Unieke Toeristische Bestemming in Healesville, Australië

Een Mix van Erfgoed, Epicurisme en Ontspanning

De Hub is een innovatief toerismeproject dat de drukte van het dagelijks leven achterlaat en mensen de mogelijkheid biedt om te genieten van het plattelandsleven met heerlijk eten, wijn en winkelen. Het doel is om een gezonde levensstijl te bevorderen en een comfortabele omgeving te creëren die duurzaamheid ondersteunt. Het hoofdidee achter het ontwerp is om de buitenwereld naar binnen te brengen.

De Hub is een unieke mix van erfgoed, een epicuristisch centrum, een brouwerij, een hotel, een restaurant en een evenementencentrum. Het ontwerpconcept is gericht op het creëren van een verbinding tussen de verschillende functies op het terrein. Een uitdaging bij het verkrijgen van steun van de lokale overheid was het behoud van de unieke buurtkarakteristieken, terwijl er tegelijkertijd gebouwen werden ontworpen die aantrekkelijk zijn voor toeristen en het toerismecentrum van Healesville in Victoria, Australië ondersteunen.

Het ontwerp maakt gebruik van de natuurlijke kenmerken van de locatie en opent zich naar de omgeving om voetgangers te betrekken. De gebruikte materialen weerspiegelen de verbinding van het project met de omgeving en voegen waarde toe door het gebruik van natuurlijke materialen.

Met een oppervlakte van 6 hectare is het project zorgvuldig aangepast aan het terrein en de topografie van de locatie. Het duurde 3 jaar om het project te realiseren, met een constructietijd van 3 jaar.

Het onderzoek voor dit ontwerp omvatte marktonderzoek naar toerisme, samen met een businessplan. Het onderzoek wees uit dat Healesville een van de beste gebieden is om mensen aan te trekken met een verfijnde smaak op het gebied van eten en wijn.

Een van de grootste uitdagingen was het voldoen aan de wensen van de buurt en de bewoners. In eerste instantie waren er ongeveer 3000 bezwaren, maar na uitleg over de voordelen en de kwaliteit van het project werden de meeste bezwaren ingetrokken. Dit werd beschouwd als een enorme waarde.

De Hub functioneert als een toeristische bestemming die als geheel of afzonderlijk kan worden ervaren. Het Epicuristisch Centrum en de Brouwerij bieden ontspanning en de mogelijkheid om de beste wijnen en gerechten te proeven. Gasten kunnen overnachten in het hotel en de volgende dag de Antiekmarkt bezoeken.

Het ontwerp van The Hub, gemaakt door Nidal Ammache, heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Architectuur, Gebouw- en Constructieontwerp in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gewaardeerd vanwege de integratie van industriële best practices en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.

De afbeelding is eigendom van Jun Ma.

Het auteursrecht van The Hub berust bij Ammache Architects, 2020.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Nidal Ammache
Afbeeldingscredits: image 4/ Jun Ma
Projectteamleden: Nidal Ammache- design concept and development Jun Ma - design development & illustration
Projectnaam: The Hub
Projectklant: Nidal Ammache


The Hub IMG #2
The Hub IMG #3
The Hub IMG #4
The Hub IMG #5
The Hub IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp