Komi: Een Innovatieve Micro Elektrische Auto met Grote Ambities

Een Nieuwe Stap in Duurzame Mobiliteit

De toekomst van mobiliteit is elektrisch en Komi, ontworpen door Hui Li, is een voorbeeld van de innovatieve ontwikkelingen op dit gebied. Deze micro elektrische auto combineert functionaliteit, efficiëntie en een aantrekkelijk design, en is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van stedelijke gebieden met beperkte ruimte. Met zijn unieke eigenschappen en betaalbare prijs, heeft Komi de potentie om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we ons verplaatsen.

Met de groeiende bevolking en de beperkte ruimte in Europa en Azië, wordt de vraag naar parkeerplaatsen steeds groter. Komi speelt in op deze behoefte door een compacte elektrische auto te bieden die ruimtebesparend is en tegelijkertijd voldoet aan de strengste veiligheidsnormen. Met een lengte van minder dan drie meter is Komi ontworpen om te voldoen aan de Europese M1-veiligheidsnormen en de Japanse K-CAR-normen, terwijl het toch een comfortabele en ergonomische rijervaring biedt.

Een van de belangrijkste kenmerken van Komi is zijn complete functionaliteit. Ondanks zijn compacte formaat biedt deze elektrische auto plaats aan vier personen en beschikt hij over een scala aan functies die normaal gesproken alleen te vinden zijn in grotere voertuigen. Met een maximale snelheid van 120 kilometer per uur en een acceleratietijd van slechts 7 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur, biedt Komi een indrukwekkende rijervaring. Bovendien heeft deze elektrische auto een maximale actieradius van 300 kilometer, waardoor hij geschikt is voor dagelijks gebruik in stedelijke gebieden.

Veiligheid staat voorop bij Komi. Het ontwerp maakt gebruik van een unieke structuur en meer dan 60% hoogwaardig staal om de veiligheid van de inzittenden te waarborgen. Daarnaast is Komi uitgerust met geavanceerde veiligheidssystemen, zoals een geïntegreerd ESC-stabiliteitssysteem, ABS-remmen en een EPB-elektronische handrem. Deze systemen zorgen voor een veilige en stabiele rijervaring, zelfs in noodsituaties.

Naast zijn technische specificaties onderscheidt Komi zich ook door zijn intelligente en gebruiksvriendelijke functies. Met keyless entry is het gemakkelijk om in de auto te stappen en met het e-call systeem voel je je nooit alleen onderweg. De intelligente navigatie en informatie-interactie zorgen ervoor dat je altijd verbonden bent met de wereld om je heen.

De ontwikkeling van Komi begon in 2019 in Nanjing, China en werd in juni 2020 voltooid. Op 20 september 2020 werd het project tentoongesteld tijdens de Global Smart Travel Conference en de China (Nanjing) International New Energy and Intelligent Networking Automobile Expo (GIMC2020). Het unieke ontwerp en de innovatieve kenmerken van Komi werden erkend met de Silver A' Design Award in de categorie Car and Land Based Motor Vehicles Design in 2021.

Komi vertegenwoordigt een nieuwe stap in duurzame mobiliteit. Met zijn compacte formaat, complete functionaliteit en betaalbare prijs heeft deze micro elektrische auto het potentieel om de manier waarop we ons verplaatsen te transformeren. Of het nu gaat om woon-werkverkeer, boodschappen doen of het verkennen van de stad, Komi biedt een milieuvriendelijke en comfortabele rijervaring. Stap in en ontdek de toekomst van mobiliteit met Komi.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Li Hui
Afbeeldingscredits: Image #1: hui li Image #2: hui li Image #3: hui li Image #4: hui li Image #5: hui li
Projectteamleden: Hui Li
Projectnaam: Komi
Projectklant: Li Hui


Komi IMG #2
Komi IMG #3
Komi IMG #4
Komi IMG #5
Komi IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp