Hongqi E-HS9: Een baanbrekende volledig elektrische SUV

Ontworpen door Wei Yu, Lixue Wang en Zhenjiang Sun, belichaamt de Hongqi E-HS9 de toekomst van elektrische mobiliteit

De Hongqi E-HS9, een volledig elektrische SUV, is een opvallend voorbeeld van innovatie en technologische vooruitgang in de auto-industrie. Dit voertuig, ontworpen door Wei Yu, Lixue Wang en Zhenjiang Sun, combineert esthetiek, functionaliteit en duurzaamheid op een manier die de toekomst van elektrische voertuigen belichaamt.

De inspiratie voor de Hongqi E-HS9 kwam voort uit de groeiende behoefte aan veilige en duurzame elektrische voertuigen die ook een unieke rijervaring bieden. Het team van ontwerpers heeft deze visie gerealiseerd door middel van de "dubbele koolstof" strategie, waarbij ze zich richten op groene intelligentie en de ontwikkeling van systemen zoals "QiYi", "QiSi" en "QiAn". Deze systemen ondersteunen het strategische model van Hongqi met hoge prestaties, intelligentie en veiligheid.

Wat de Hongqi E-HS9 onderscheidt van andere voertuigen op de markt, is het unieke ontwerp en de geavanceerde technologieën die erin zijn geïntegreerd. Het voertuig heeft een nieuwe ontwerptaal aangenomen, genaamd "Shang Zhi Yi", die een extreem nobele esthetiek en familie-stijl uitstraalt. Het voertuig is ook uitgerust met een reeks technologieën, waaronder 's werelds eerste intelligente rijden, AR-HUD en draadloos opladen van stroomaccu's.

De technische specificaties van de Hongqi E-HS9 zijn indrukwekkend. Met een gewicht van 2826,75 kg en afmetingen van 2010mm*5209mm*1731mm, is de auto uitgerust met een hoogwaardige ternaire lithium-ion stroomaccu die een acceleratietijd van 4,8 seconden voor 100 kilometer en een NECD-cruisingbereik van maximaal 700 kilometer mogelijk maakt.

De interactie met de Hongqi E-HS9 is ontworpen om zo naadloos en intuïtief mogelijk te zijn. Gebruikers kunnen de auto op afstand bedienen met behulp van een app en de Bluetooth digitale sleutel. Bovendien kunnen passagiers hun favoriete entertainment kiezen of interactie hebben met meerdere schermen door het aanraken van het HD-scherm.

De ontwikkeling van de Hongqi E-HS9 was een uitdaging, vooral op het gebied van de elektrische veiligheid van nieuwe energievoertuigen. Het team heeft dit probleem echter opgelost door een volledige zij-batterijbeschermingsstructuur te ontwikkelen die gemaakt is van ultra-hoge sterkte warmgevormd staal. Dit zorgt voor een volledige structuur en uitgebreide batterijbescherming, waardoor de veiligheid van de inzittenden wordt gegarandeerd.

De Hongqi E-HS9 is een bewijs van de voortdurende innovatie en technologische vooruitgang in de auto-industrie. Het voertuig is bekroond met de Platinum A' Car and Land Based Motor Vehicles Design Award in 2023, een erkenning voor wereldklasse, uitzonderlijke en zeer innovatieve ontwerpen die bijdragen aan het welzijn van de samenleving.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: CHINA FAW GROUP CO., LTD.
Afbeeldingscredits: CHINA FAW GROUP CO., LTD.
Projectteamleden: Wei Yu, Lixue Wang, Zhenjiang Sun
Projectnaam: Hongqi E-HS9
Projectklant: CHINA FAW GROUP CO., LTD.


Hongqi E-HS9 IMG #2
Hongqi E-HS9 IMG #3
Hongqi E-HS9 IMG #4
Hongqi E-HS9 IMG #5
Hongqi E-HS9 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp