Collage van Melodieën: Een Innovatieve Uitbreiding van de International School of Beijing

Een Proactieve Benadering van Architectuur die Onderwijs en Kunst Combineert

De International School of Beijing (ISB) heeft onlangs een opmerkelijke uitbreiding ondergaan met het project Collage van Melodieën. Dit innovatieve ontwerp, ontwikkeld door Xiaoyi Ma en zijn team, heeft als doel de school te transformeren tot een toonaangevende leeromgeving die perfect aansluit bij de behoeften van de studenten en het onderwijsprogramma. Met een combinatie van kunst en muziek creëert Collage van Melodieën een veelzijdige en dynamische leeromgeving die de diversiteit van de studenten en het curriculum weerspiegelt.

Het ontwerp van Collage van Melodieën is geïnspireerd op beeldcollages en muzikale melodieën, die elkaar aanvullen en versterken. Het project omvat vijf verschillende leeromgevingen, waaronder Early Learning Community, ES Arts Center, ES Library, MS/HS Design Center en MS/HS Performing Arts Center. Elk van deze gemeenschappen heeft zijn eigen unieke kenmerken en is ontworpen in nauwe samenwerking met de betrokken docenten en studenten. Door middel van vragenlijsten, focusgroepdiscussies en ontwerpsessies is er gezorgd voor een optimale afstemming tussen het ontwerpteam en de onderwijsprofessionals.

Een van de opvallende kenmerken van Collage van Melodieën is het gebruik van verticale zonneschermen aan de buitenkant van het gebouw. Deze zonneschermen zijn gemaakt van natuurlijke houtfineerharspanelen en kleurrijke Trespa-panelen, die overmatig zonlicht blokkeren en het energieverbruik verminderen. De hoeken van de zonneschermen zijn op een schijnbaar willekeurige manier samengesteld met behulp van software, gebaseerd op een muziekstuk. De gemengde kleuren worden voorgesteld als vloeibare verf die op de houten gevel druipt, als het ware gecreëerd door een ondeugend kind.

Naast het visuele aspect van het ontwerp, is er ook veel aandacht besteed aan de functionaliteit en flexibiliteit van de leeromgevingen. De uitbreiding van de ISB biedt diverse ruimtes die kunnen worden aangepast aan de leeftijd en het leerprogramma van de studenten. Dit zorgt voor een veelzijdige en dynamische leeromgeving die studenten uitnodigt om te ontdekken, te leren en te groeien.

Het project Collage van Melodieën is niet alleen een architectonisch hoogstandje, maar ook een voorbeeld van succesvolle samenwerking tussen ontwerpers, onderwijsprofessionals en studenten. Door gezamenlijk te werken aan het ontwerp en de ontwikkeling van de leeromgevingen, is er een unieke en inspirerende omgeving gecreëerd die de ISB naar de voorhoede van het onderwijs brengt.

De uitbreiding van de International School of Beijing met het project Collage van Melodieën is een mijlpaal in het onderwijslandschap van Beijing. Het ontwerp combineert kunst, muziek en onderwijs op een innovatieve en inspirerende manier, en creëert zo een leeromgeving die studenten uitnodigt om te groeien, te leren en hun creatieve potentieel te ontdekken.

Met de voltooiing van het project Collage van Melodieën heeft de International School of Beijing een nieuwe standaard gezet voor onderwijsarchitectuur. Het ontwerp is bekroond met de prestigieuze A' Design Award, waarmee de erkenning voor de innovatieve benadering en het vakmanschap van het ontwerpteam wordt bevestigd.

Collage van Melodieën is niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar ook een symbool van de voortdurende inzet van de International School of Beijing om haar studenten de best mogelijke leerervaring te bieden. Met zijn unieke combinatie van kunst, muziek en onderwijs is Collage van Melodieën een inspiratiebron voor andere scholen en onderwijsinstellingen over de hele wereld.

Met de voltooiing van het project Collage van Melodieën heeft de International School of Beijing een nieuwe mijlpaal bereikt in haar streven naar excellentie in het onderwijs. Het ontwerp is een perfect voorbeeld van hoe architectuur kan bijdragen aan het creëren van een inspirerende en stimulerende leeromgeving. Collage van Melodieën is een ware traktatie voor de zintuigen en een bron van inspiratie voor studenten, docenten en bezoekers.

Met Collage van Melodieën heeft de International School of Beijing bewezen dat architectuur en onderwijs hand in hand kunnen gaan om een omgeving te creëren die studenten inspireert, uitdaagt en motiveert om hun volledige potentieel te bereiken. Het project is een voorbeeld van excellentie in ontwerp en een inspiratiebron voor toekomstige onderwijsinstellingen over de hele wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Inclusive Architectural Practice
Afbeeldingscredits: Zhi Xia
Projectteamleden: Xiaoyi Ma Jiajia Wang Pengfei Chen Yan Xia Yang Ming Xuejiao Zhou Chaoyi Meng Weihui Yan Renzheng Zhu Jing Wang Xiaoang Li Xuan Zhang Haining Gu Jing Zhu Jiayi Wu Yajuan Li Yue Zhao Min Shao
Projectnaam: Collage of Melodies
Projectklant: Inclusive Architectural Practice


Collage of Melodies IMG #2
Collage of Melodies IMG #3
Collage of Melodies IMG #4
Collage of Melodies IMG #5
Collage of Melodies IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp