International Duty Free: Een Poëtische Verbinding tussen Kunst en Architectuur

Een Ontvangstcentrum Ontworpen door Qun Wen

Inleiding:

Het International Duty Free-ontvangstcentrum, ontworpen door Qun Wen, is een uniek architectonisch meesterwerk dat de grenzen tussen kunst en architectuur vervaagt. Met behulp van deconstructivistische technieken heeft Wen de muren van het gebouw ontmanteld en opnieuw georganiseerd, waardoor de vorm en het volume zijn vrijgegeven en de oneindige mogelijkheden van de ruimte zijn gerealiseerd. Dit ontvangstcentrum, gelegen in de Haikou Binhai New Area, fungeert niet alleen als een karakteristiek verkoopcentrum, maar ook als een moderne kunstgalerij die de poort vormt naar de stad aan de westkust.

Body:

Met zijn minimalistische en abstracte stijl heeft Qun Wen een architectonisch meesterwerk gecreëerd dat zowel functioneel als esthetisch indrukwekkend is. Het International Duty Free-ontvangstcentrum is ontworpen als een poëtische link tussen het landschap en de gebouwen, waarbij de traditionele site-indruk wordt doorbroken en nieuwe denkwijzen worden gevormd. Het gebouw dient als een spirituele vesting en belichaamt de unieke geestelijke landschappen van het gebied.

De materialen die zijn gebruikt voor de gevel van het gebouw dragen bij aan de visuele aantrekkingskracht ervan. Horizontaal geaderde panelen en titanium-zink panelen worden gebruikt als versieringen op de uitstekende en gebogen muren van het gebouw. Deze materialen geven het ontvangstcentrum een moderne uitstraling en maken het tot een architectonisch landmark.

Het International Duty Free-ontvangstcentrum is niet alleen een visueel spektakel, maar ook functioneel goed doordacht. Het gebouw is opgedeeld in twee functionele gebieden: het marketinggebied en het investeringspromotiegebied. Om de relatieve onafhankelijkheid van deze twee gebieden te waarborgen en tegelijkertijd de integriteit van het gebouw te behouden, heeft Wen ervoor gekozen om de volumes in een L-vorm te plaatsen. Het marketinggebied, dat langs de hoofdweg loopt, is meer open en toegankelijk voor het publiek. De onderhandelingsruimte op de begane grond is voorzien van grote glazen wanden, waardoor het interieur zichtbaar is voor voorbijgangers en een uitnodigende sfeer creëert. Dit zorgt ervoor dat mensen gemakkelijk kunnen deelnemen aan de activiteiten binnen het gebouw.

Conclusie:

Het International Duty Free-ontvangstcentrum is een architectonisch meesterwerk dat de grenzen tussen kunst en architectuur overstijgt. Qun Wen heeft met zijn deconstructivistische benadering een unieke ruimte gecreëerd die zowel functioneel als esthetisch indrukwekkend is. Het gebouw dient niet alleen als een karakteristiek verkoopcentrum, maar ook als een moderne kunstgalerij en spirituele vesting. Met zijn minimalistische stijl en innovatieve ontwerp is het International Duty Free-ontvangstcentrum een ware blikvanger en een landmark in de Haikou Binhai New Area.

Image Credits: Fotograaf: UK Studio Photography

Intellectual Property Notice: N.V.T.

Awards and Accolades: Dit ontwerp heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Architectuur, Bouw en Structuur Design Award in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise, innovatie en artistiek vakmanschap. Het International Duty Free-ontvangstcentrum wordt geprezen om zijn technische kenmerken en artistieke vaardigheden, en wekt positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Qun Wen
Afbeeldingscredits: image1-5 photographer:UK Studio Photography
Projectteamleden: Wen Qun, Jianning Ma, Xiao Tang, Liuqing Liu, Chen Liu
Projectnaam: International Duty Free
Projectklant: Qun Wen


International Duty Free IMG #2
International Duty Free IMG #3
International Duty Free IMG #4
International Duty Free IMG #5
International Duty Free IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp