InnoSquare: Een Duurzaam Businesscentrum dat de Natuurlijke Schoonheid van Hong Kong Weerspiegelt

Een Unieke Werkplek voor Jonge Professionals

InnoSquare, ontworpen door Penny Chan en Iris Lam, is een innovatief businesscentrum dat de natuurlijke schoonheid van Hong Kong weerspiegelt. Het ontwerp is geïnspireerd op de boomstam en benadrukt organische groei, duurzaamheid en samenwerking. Met een focus op luxe en duurzaamheid biedt InnoSquare een inspirerende werkomgeving voor jonge professionals.

Het businesscentrum is ontworpen met de boomstam als centraal thema. Dit symboliseert de groei en ontwikkeling van professionele talenten in een zelfvoorzienend ecosysteem op de lange termijn. Het gebruik van houten wandpanelen met roestvrij staal en minimale steenaccenten zorgt voor een luxe en duurzame uitstraling. Het resultaat is een tijdloos ontwerp dat de natuurlijke schoonheid van Hong Kong weerspiegelt.

InnoSquare is zorgvuldig opgedeeld in vijf belangrijke gebieden: de ontspanningsruimte, de coworkingruimte, de multifunctionele ruimtes, de premium kantoren en de studio. Deze indeling is afgestemd op de behoeften en werkwijze van moderne jonge professionals. De ontspanningsruimte, gelegen naast de pantry, biedt een gezellige hoek met open bureaus en een koffie-eiland voor informele vergaderingen, presentaties of een snelle hap.

De coworkingruimte biedt flexibele werkplekken, afgesloten cubicles met muurafbeeldingen van de Lion Rock Mountain die de geest van Hong Kong vertegenwoordigen, en 7 vergaderruimtes. Elke vergaderruimte heeft een uniek conceptueel patroon van de boom, maar in blauwe, witte en grijze kleuren om de technologische aard van het businesscentrum en de huurders te benadrukken.

Een van de uitdagingen bij het ontwerpen van InnoSquare was het creëren van een eigentijdse faciliteit die duurzaamheid in de praktijk brengt. Er is veel aandacht besteed aan het gebruik van milieuvriendelijke materialen. Zo heeft het tapijt op de tweede verdieping een CO2-neutrale footprint en is het behang gemaakt van gerecycled materiaalafval. Zelfs het transport van de materialen is nauwlettend gevolgd om een CO2-neutrale footprint te bereiken. Daarnaast zijn er organische mossen uit Finland geïmporteerd om de luchtkwaliteit te verbeteren en het welzijn van de huurders te bevorderen. Deze mossen hebben geluiddempende en luchtzuiverende eigenschappen.

InnoSquare is gevestigd in Hong Kong en het project begon in januari 2021 en werd voltooid in april 2021. Het is een inspirerende en duurzame werkplek die jonge professionals de mogelijkheid biedt om te groeien en te bloeien in een omgeving die de natuurlijke schoonheid van Hong Kong omarmt.

Het ontwerp van InnoSquare is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2022. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Het businesscentrum is geprezen om zijn technische en creatieve vaardigheden en zijn inzet voor duurzaamheid.

Fotograaf: Ken Lam, Blue Water Multimedia Limited

Keywords: INNO2, HKSTP, BUSINESSCENTRE, OFFICE, INNOHK, RAINYSKY, OFFICE


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Penny Chan
Afbeeldingscredits: Photographer Ken Lam, Blue Water Multimedia Limited
Projectteamleden: Creative Director: Penny Chan Senior Interior Designer: Iris Lam Interior Designer: Wilson Kwok
Projectnaam: InnoSquare
Projectklant: Penny Chan


InnoSquare IMG #2
InnoSquare IMG #3
InnoSquare IMG #4
InnoSquare IMG #5
InnoSquare IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp