Ecru: Een Oase van Rust en Franse Finesse

Chia Yu Chan's Meesterwerk Verenigt Natuur en Gastronomie

In het hart van Taipei onthult ontwerper Chia Yu Chan een serene culinaire wereld genaamd Ecru, waar Franse keuken en natuurlijke eenvoud samenkomen.

Geïnspireerd door de verfijnde Franse eetcultuur, heeft Chia Yu Chan een restaurantervaring gecreëerd die natuur, eenvoud en organische elementen viert. Ecru, gelegen in het bruisende Oostelijke District van Taipei, is een toevluchtsoord waar gasten kunnen ontsnappen aan de hectiek van de stad en zich kunnen onderdompelen in een wereld van rustige elegantie. De ruimte, die de oorspronkelijke cementtextuur behoudt, is verrijkt met stenen en verweerd hout, waardoor een verbinding met de natuur wordt gelegd.

De muren, gekleed in een beige tint met een getextureerde verf, roepen de kunst van het Franse opdienen op en creëren een warme ambiance. Het servies, met verhalen die de herinneringen van de chef aan de Franse keuken weerspiegelen, is een ode aan de artistieke presentatie waar de Franse keuken om bekend staat. Dit alles draagt bij aan de unieke eigenschappen van Ecru, waarbij de ruimte en de gerechten samen een verhaal vertellen van eenvoud en natuurlijke schoonheid.

De realisatie van Ecru is een toonbeeld van innovatie en duurzaamheid. Natuurlijk licht speelt een cruciale rol in het ontwerp, waarbij lichtbronnen voornamelijk vanaf de grond komen, wat de texturen accentueert en de serene sfeer versterkt. Marmer wordt gecombineerd met lichtgewicht, milieuvriendelijk biophilisch PU-steen, wat zorgt voor een eenvoudige installatie. De tafels en details van het servies vertonen onregelmatige vormen, die het organische concept omarmen.

Ecru beslaat in totaal 244 vierkante meter, met een keukenruimte van 40 vierkante meter en een zitcapaciteit voor 30 personen. Het restaurant beschikt over een privé-eetkamer voor acht personen en een ondergrondse wijnkelder waar gasten wijnen kunnen selecteren die bij hun maaltijd passen. De gasten worden verwelkomd in een corridor die een overgang in ruimtelijke perceptie markeert, van de stadsdrukte naar de rust van het restaurant.

De ontwerpuitdagingen waren aanzienlijk, maar zijn met succes overwonnen. Het creëren van een kalme en ontspannen sfeer was een prioriteit, wat resulteerde in het gebruik van grote oppervlakken beige verf met een gevlekte textuur, die een gevoel van rust en verstrijken van tijd geeft. Het ontwerp van de open keuken, waarbij gerecyclede spoorbielzen zonder spijkers zijn bevestigd, dient als het beste uitzichtpunt en versterkt de stabiliteit en definieert de eetruimte in deze open ruimte.

Ecru, wat de kleur van ongebleekt linnen betekent, is een eerbetoon aan de Slow Food-cultuur, waarbij 'slow' verder gaat dan het genieten van heerlijke maaltijden. Het gaat om het nemen van de tijd om de relatie tussen voedsel, land en cultuur echt te waarderen. Deze levensstijl geeft prioriteit aan communicatie en interactie tijdens maaltijden, iets wat Ecru in elk aspect van zijn ontwerp belichaamt. Het project, voltooid in september 2023, is bekroond met Zilver in de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2024, een bewijs van de creatieve en professionele uitmuntendheid van Chia Yu Chan's ontwerp.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chia Yu Chan
Afbeeldingscredits: Chia Yu Chan
Projectteamleden: Chia Yu Chan
Projectnaam: Ecru
Projectklant: MI Interior Design


Ecru  IMG #2
Ecru  IMG #3
Ecru  IMG #4
Ecru  IMG #5
Ecru  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp