Marvellous Penthouse: Een Tijdloos Luxueus Appartement

Een Exclusief Ontwerp van Alex Kovachev

Voor dit project stond studio IDEA voor de uitdaging om een monochrome ontwerpstijl naadloos te combineren met tijdloze elegantie, terwijl ze ook glamoureuze details en afwerkingen toevoegden. Het exclusieve ontwerp dat studio IDEA International heeft gerealiseerd, weerspiegelt zich in de stijlvolle details, op maat gemaakt meubilair, zorgvuldig geselecteerde kunstwerken, energieke natuurlijke verlichting en een gepolijste, strakke sfeer die wordt nagestreefd in elke luxe privéwoning.

IDEA kreeg de opdracht om de volledige renovatie van deze prachtige vier-slaapkamer penthouse te ontwerpen en te begeleiden. Het appartement is volledig verbouwd om aan de wensen van de klant te voldoen. Bijna elk item, inclusief de verlichtingsarmaturen in de woonruimte, is op maat ontworpen door het IDEA-team om het ultieme luxe woongevoel te creëren.

De vloeiende vormen die de ruimte vormgeven, worden gerealiseerd door zorgvuldig vakmanschap en structurele binnenhuisvormgeving van ruwe materialen. Het op maat gemaakte gebogen fineermeubilair is geselecteerd om het luxe gevoel in de omgeving verder te versterken.

De ergonomische kenmerken in de ruimte zijn gevormd om aan de behoeften van de gebruiker te voldoen en een luxueuze ervaring te creëren.

Het project is gestart in juni 2018 in Sofia en werd in september 2019 voltooid. Het ontwerpteam bestond uit Creative Director Alex Kovachev en Designer Stephany Daskalova.

De uitdaging waar onze ontwerpers vanaf het begin mee te maken hadden, was de contour van het gebouw zelf, dat eenmaal vertaald naar de interieurruimte vrij hoekig en scherp was. Dit stond in contrast met de wensen van de klant, die een interieur wilde dat een gevoel van rust en warmte creëerde.

Het Marvellous Penthouse is bekroond met de Silver A' Design Award in 2021 in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise, innovatie en artistiek vakmanschap. Het ontwerp is bewonderenswaardig vanwege de sterke technische kenmerken en de prachtige artistieke vaardigheid, en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Beelden met dank aan:

Afbeelding #1: Fotograaf Minko Minev

Afbeelding #2: Fotograaf Minko Minev

Afbeelding #3: Fotograaf Minko Minev

Afbeelding #4: Fotograaf Minko Minev

Afbeelding #5: Fotograaf Minko Minev


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Alex Kovachev
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Minko Minev Image #2: Photographer Minko Minev Image #3: Photographer Minko Minev Image #4: Photographer Minko Minev Image #5: Photographer Minko Minev
Projectteamleden: Creative Director: Alex Kovachev Designer: Stephany Daskalova
Projectnaam: Marvellous Penthouse
Projectklant: Alex Kovachev


Marvellous Penthouse IMG #2
Marvellous Penthouse IMG #3
Marvellous Penthouse IMG #4
Marvellous Penthouse IMG #5
Marvellous Penthouse IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp