Ontwerpinspiratie uit het dagelijks leven

Het ontwerp van Hsu Ykung Design Co., Ltd.

Dit artikel is een vertaling van het oorspronkelijke Engelstalige artikel.

Het project "Ontwerpinspiratie uit het dagelijks leven" is een woningontwerp gelegen in SeawardSunshine, Shantou, China. Het functionele ontwerp is geïnspireerd op de dagelijkse levensstijl van het gezin, waarbij praktisch gebruiksgemak en vitaliteit worden gecombineerd.

De woning beslaat 240 vierkante meter. De ontwerpers hebben de oorspronkelijke indeling (met twee zalen en vijf kamers) getransformeerd naar een ruimtelijk patroon bestaande uit vier zalen en vier kamers. Het doel van het ontwerp was om een schone, multifunctionele leefruimte te creëren en de communicatie te verbeteren in een ontspannen sfeer.

Door inspiratie te halen uit het dagelijks leven, wordt de ruimte optimaal benut, worden verschillende leefgebieden van elkaar gescheiden en worden mensvriendelijke ruimtes op een nauwkeurige manier vormgegeven. De woonkamer presenteert een vrij ingerichte ruimte. De mix van moderne banken, een traditionele kast en oude Indonesische teakhouten krukjes zorgt voor een levendige en leuke sfeer. De keukenruimte omvat de logeerkamer, badkamer en het balkon om een onafhankelijk woongedeelte te vormen.

De gebruikte materialen bij de realisatie van dit ontwerp zijn terrazzo, walnoot, ultradunne rotspanelen, zwarte stalen panelen, grijs glas en met de hand geverfde zandsteenverf.

Het project begon in maart 2019 en werd voltooid in januari 2020. Het adres is Hanjiang Road 58, Shantou, Guangdong.

Dit ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie "Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp" in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatieve ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid uitstralen. Ze worden gewaardeerd vanwege hun beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hsu Ykung Design Co., Ltd.
Afbeeldingscredits: Hsu Ykung Design Co., Ltd.
Projectteamleden: Xu Yegong Huang Miaoqiong Chen Xiaosheng Deng Yubei Chen Weiling Xu Jigeng Design Company: Hsu Ykung Design Co., Ltd.
Projectnaam: Drawing Inspiration from Daily Lifestyle
Projectklant: Hsu Ykung Design Co., Ltd.


Drawing Inspiration from Daily Lifestyle IMG #2
Drawing Inspiration from Daily Lifestyle IMG #3
Drawing Inspiration from Daily Lifestyle IMG #4
Drawing Inspiration from Daily Lifestyle IMG #5
Drawing Inspiration from Daily Lifestyle IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp