Elemental Lounge: Een Harmonieuze Samensmelting van Contrasten

Een Unieke Woonkamer en Bar Ontworpen door Erika Zielinski

Inleiding:

De Elemental Lounge is een opvallend ontwerp dat speciaal is gecreëerd voor de "Casacor Peru", de belangrijkste architectuur- en interieurontwerpexpositie van de Amerika's. Dit project, ontworpen door Erika Zielinski, belichaamt het thema "Planeta Casa", waarbij de nadruk ligt op het idee dat onze planeet ons thuis is. Het ontwerp van de ruimte, die grafisch is verdeeld in zwart en wit, is geïnspireerd op de dag en nacht tijdens de equinox, wanneer dag en nacht precies 12 uur duren. Het doel was om harmonie te bereiken door te werken met het meest radicale contrast in het kleurenpalet, waarbij alleen verschillende texturen en materialen werden gebruikt om consonantie en vrede tussen tegenstellingen te vertegenwoordigen.

De Elemental Lounge is een unieke ruimte die zich onderscheidt door zijn harmonie en gezelligheid, met een vleugje natuurlijke glamour. Het gebruik van alleen zwart en wit, samen met verschillende texturen en materialen zoals hout, ijzer, stoffen, keramiek, bont en edelstenen, creëert een gedenkwaardige omgeving die de zintuigen prikkelt.

Het ontwerp van de Elemental Lounge is gerealiseerd door Peruaanse ambachtslieden en fabrikanten, die elk meubelstuk, lamp, tapijt en fitting op maat en met de hand hebben gemaakt. Een opvallend element in de ruimte is de lamp die boven de salontafel hangt, een origineel ontwerp van Erika Zielinski dat regen voorstelt en is gemaakt van transparante en rokerige kwarts met led-verlichting aan de binnenkant. Het tapijt is half wit en half zwart, terwijl de salontafel zelf een gigantische amethistgeode bevat. De witte bank is bekleed met 100% katoenen stof, terwijl de zwart-witte bank is bekleed met twee kleuren fluweel en met grote precisie is genaaid voordat hij de bank bedekt.

De Elemental Lounge is een veelzijdige ruimte die zowel als woonomgeving of als lounge van een luxe hotel kan worden gebruikt. Het is een plek waar mensen kunnen ontspannen, samenkomen en genieten van de harmonie tussen contrasten.

Het ontwerpproces van de Elemental Lounge vond plaats in Lima, Peru, en duurde van juli 2019 tot september 2019. Het project werd gerealiseerd in een voormalig zomerpaleis dat werd geschonken aan de weeskinderen van Lima door de voormalige eigenaar, Perez Aranibar. De ruimte waarin het ontwerp werd gerealiseerd, besloeg 60 vierkante meter.

De Elemental Lounge is een bekroond ontwerp en heeft de Gouden A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan buitengewone creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het ontwerp van de Elemental Lounge wordt erkend als een trendsetter die uitblinkt in kunst, wetenschap, design en technologie, en een significante impact heeft op de wereld met zijn begeerlijke kenmerken.

Met de Elemental Lounge heeft Erika Zielinski een meesterwerk gecreëerd dat de kracht van contrasten omarmt en harmonie en schoonheid op een unieke manier samenbrengt. Dit ontwerp is een ware blikvanger en een inspiratie voor liefhebbers van interieurontwerp en luxe decoratie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Erika Zielinski
Afbeeldingscredits: Erika Zielinski
Projectteamleden: Erika Zielinski Luis Alberto Quispe Jaime Cruz
Projectnaam: Elemental Lounge
Projectklant: Erika Zielinski


Elemental Lounge IMG #2
Elemental Lounge IMG #3
Elemental Lounge IMG #4
Elemental Lounge IMG #5
Elemental Lounge IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp