Ademende Context: Een Woonervaring Geïnspireerd door de Natuur

Ontwerper Regent Chung creëert een rustgevend toevluchtsoord met natuurlijke elementen

Regent Chung, een gerenommeerde ontwerper, heeft een residentieel project gerealiseerd dat de natuurlijke omgeving van Repulse Bay Beach weerspiegelt. Met het gebruik van natuurlijke materialen en een focus op transparantie, biedt de "Ademende Context" een unieke woonervaring die de grenzen tussen binnen en buiten vervaagt.

De opdrachtgever van dit project wilde een huis dat na een vermoeiende werkdag als een rustgevend resort aanvoelt. Het doel was om een woning te creëren die harmonieert met het prachtige natuurlijke landschap van Repulse Bay Beach. Regent Chung heeft deze visie tot leven gebracht door een ontwerp te creëren dat naadloos aansluit bij de omgeving.

Wat dit ontwerp onderscheidt van anderen, zijn de unieke eigenschappen en sterke punten. Chung heeft natuurlijke stenen en houtafwerking gebruikt, en de transparantie gemaximaliseerd om het natuurlijke landschap van de kust in de binnenruimte te brengen. Hierdoor voelt men zich alsof men aan de kust is. De ruimte ademt met de zeewind, laat de geluiden van de golven die tegen de kustlijn crashen horen en de geur van zeezout in de lucht ruiken.

Chung wilde een context creëren die echoot met de omgeving, die aanvoelt als een ontspannend, gezellig resort aan de zeekust. Op deze manier kan het gezin genieten van een leven in harmonie met de natuur. Het gebruik van natuurlijke materialen en de maximalisatie van transparantie zijn sleutelfactoren in het bereiken van deze visie.

Dit ontwerp heeft erkenning gekregen in de vorm van de prestigieuze A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van de beste industriële praktijken en competente technische kenmerken, en dragen bij aan een betere wereld door het bieden van voldoening en positieve gevoelens.

De "Ademende Context" is een prachtig voorbeeld van hoe architectuur en design kunnen samensmelten met de natuurlijke omgeving om een unieke, rustgevende woonervaring te creëren. Het is een eerbetoon aan de schoonheid van de natuur en een bewijs van de innovatieve visie van ontwerper Regent Chung.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Regent Chung
Afbeeldingscredits: Regent Chung
Projectteamleden: Regent Chung
Projectnaam: Breathing Context
Projectklant: Regent Chung


Breathing Context IMG #2
Breathing Context IMG #3
Breathing Context IMG #4
Breathing Context IMG #5
Breathing Context IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp