Nature Fanaticism: Een Modern en Natuurlijk Appartement met een Rivierlandschap

Een Unieke Woning die de Liefde voor de Natuur Weerspiegelt

Als liefhebbers van sport, buitenactiviteiten, reizen en muziek, hebben het echtpaar en hun dochter diverse interesses. Ze hebben zelfs een huisdier, een kat. Met natuurlijke kleuren, materialen en de planning en inrichting van opbergruimtes, hopen we hun passie en vitaliteit voor het leven in deze woning te integreren.

Het project Nature Fanaticism is een gelijkvloerse woning met een prachtig uitzicht op de rivier. Door ruw, natuurlijk hout, rode bakstenen, ijzeren elementen, cementachtige bakstenen, wandbekleding en andere materialen te gebruiken, brengen we de liefde voor de natuur van de bewoners tot uiting. De slaapkamer is ook geïnspireerd op het schuine dak en de hangstoelen van een vakantiehut in het wild. In combinatie met comfortabele functies creëert dit een moderne en natuurlijke sfeer van ontspanning.

De openbare ruimte behoudt een transparant uitzicht, zodat mensen op elke hoek van het huis kunnen genieten van het buitenlandschap. Daarnaast creëren we door de vloermaterialen te veranderen verschillende niveaus in de gasten eetkamer en open keuken. De muur van de woonkamer is speciaal ontworpen voor ijzeren voorwerpen en een verzameling kano's, wat een visueel thema creëert en tevens een looproute voor de kat en een opslagruimte voor banken wordt. Het privégedeelte is gericht op ontspanning, en de ingang naar de slaapkamer is heringericht als een flexibele ruimte om uit te rusten en te lezen. Bewoners kunnen ook vrij schrijven en tekenen op de krijtwand. De hoofdslaapkamer is geïnspireerd op het schuine dak van de vakantiehut en de opslagruimte wordt gedefinieerd door de holle kast, zodat het zonlicht niet wordt geblokkeerd.

Om aan de grote opbergbehoefte te voldoen, is er een verborgen opslagruimte toegevoegd tussen de gang en de keuken, waardoor de ruimte wordt vergroot door middel van een lensdeur. Daarnaast is er ook een multifunctionele ruimte die functies combineert zoals kledingopslag, fietsenrekken en fitness.

Het ontwerp en de bewegingsrichting van de woning zorgen ervoor dat zonlicht en natuurlijk landschap naar binnen kunnen stromen. Door het ontwerp van verborgen opslagruimtes ontstaat er een verfrissend en overzichtelijk beeld, zodat de ogen en activiteiten van de bewoners samenkomen in het dagelijks leven. De entree voor het betreden van het privégedeelte is een flexibele circulatie- en rustplaats. Het schrijven en tekenen op de krijtwand vergroot ook de mogelijkheden voor gezinsleden om met elkaar om te gaan en te praten.

Het openbare gedeelte is gebaseerd op het thema "natuur". De open ruimte wordt getransformeerd met behulp van vloermaterialen om functionele eigenschappen te onderscheiden, en er worden speciaal gemaakte ijzeren voorwerpen en kano's verzameld. Tegelijkertijd dient het ook als looproute en opslagruimte voor de kat. De entree voor het betreden van het privégedeelte wordt opnieuw gedefinieerd als een open rustgebied. De slaapkamer combineert een schuin dak ontwerp, veel hout en wandbekleding die getijgolven symboliseren, wat aansluit bij het natuurlijke landschap buiten. Om aan de grote opbergbehoefte te voldoen, zijn er speciale opslagruimtes en multifunctionele ruimtes toegevoegd, die meerdere functies combineren zoals kledingopslag, fietsenrekken en indoor fitness.

De uitdaging bij dit project was om de kenmerken van verschillende materialen en de configuratie in verhouding te gebruiken om de huisstijl vorm te geven en het natuurlijke landschap te laten weerspiegelen.

Het project Nature Fanaticism is een unieke woning die de liefde voor de natuur van de bewoners weerspiegelt. Met zijn moderne en natuurlijke ontwerp creëert het een rustgevende en inspirerende leefruimte. Dit ontwerp is bekroond met de Iron A' Design Award in 2021, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het integreert de beste praktijken uit de industrie en heeft competente technische kenmerken, wat bijdraagt aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hua Shan Hung
Afbeeldingscredits: Hua Shan Hung
Projectteamleden: Hua Shan Hung
Projectnaam: Nature Fanaticism
Projectklant: Hua Shan Hung


Nature Fanaticism IMG #2
Nature Fanaticism IMG #3
Nature Fanaticism IMG #4
Nature Fanaticism IMG #5
Nature Fanaticism IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp