Chuzhou Exhibition Center: Een Samensmelting van Technologie en Natuur

Een Moderne Ruimte die Ecologie en Gezondheid Omarmt

Het Chuzhou Exhibition Center, ontworpen door Miaoyi Jiang, is een opvallend verkoopkantoor gelegen in het Nanqiao District in Chuzhou, Anhui. Het ontwerp is geïnspireerd door de geografische omgeving van het nabijgelegen wetlandpark en combineert op harmonieuze wijze de concepten van ecologie en gezondheid om een woonruimte te creëren die aansluit bij de lokale culturele achtergrond.

Wat het Chuzhou Exhibition Center onderscheidt, is de combinatie van "technologie en natuur" als ontwerptaal. Deze benadering creëert een dialoog tussen natuur en technologie, waarbij beide naadloos samensmelten. Het ontwerp maakt gebruik van de morfologische uitstraling, textuur en elementen van natuurlijke elementen die passen bij de geografische omgeving van het project. Het resultaat is een avant-gardistische en intelligente ruimte die perfect aansluit bij moderne leefgewoonten en het verlangen naar een beter leven.

Het ontvangstgedeelte van het Chuzhou Exhibition Center is ontworpen met decoratieve oppervlakken die lijken op bomen en sculpturen van elanden, waardoor bezoekers zich in de natuur wanen. Het verlangen naar een terugkeer naar de natuur is een trend van deze tijd. Daarom is in de ruimte die is ontworpen rondom het thema natuurlijke ecologie, gebruik gemaakt van verschillende plantenlandschappen en zachte decoratieve elementen om een esthetisch effect te bereiken.

Het Chuzhou Exhibition Center beslaat in totaal 2080 vierkante meter en is ontworpen als een verkoopkantoor in een iconisch gebouw in Chuzhou. De ruimte is functioneel verdeeld over de begane grond, waar zich de ontvangst- en merkdisplayruimte bevinden, de zandtafel tentoonstellingsruimte, de gezondheidservaringsruimte en de audiovisuele tentoonstellingshal. Op de tweede verdieping bevinden zich de zandtafel tentoonstellingsruimte, onderhandelings- en ondertekeningsruimte en een kinderhoek. De derde verdieping herbergt de kantoorruimte voor het personeel en een multifunctionele vergaderruimte.

De interactie in het ontwerp van het Chuzhou Exhibition Center is opvallend. In het kindergedeelte worden verschillende tinten groen gecombineerd met licht, wat de suggestie wekt van een uitgestrekte grasvlakte. De witte en zachte wolken geven de warmte van de zon weer en brengen de natuur als het ware naar binnen. De speelse cartoonvormen verspreid over de hele ruimte zorgen ervoor dat kinderen er vrolijk in kunnen rondlopen.

Het Chuzhou Exhibition Center is ontworpen en gerealiseerd tussen januari en maart 2020 in Chuzhou.

Het hele ontwerp van het Chuzhou Exhibition Center gebruikt de elementen "natuur, ecologie en gezondheid" als ontwerptaal, die van begin tot eind door de ruimte heen loopt. Het creëert een dialoog tussen binnen en buiten en weerspiegelt de geografische omgeving van het nabijgelegen wetlandpark in de vorm, uitstraling, kleuren, licht- en schaduwwerking en texturen van natuurlijke elementen. Het resultaat is een leefruimte die perfect aansluit bij de lokale culturele achtergrond en het verlangen naar een beter leven.

Het Chuzhou Exhibition Center heeft de bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Het ontwerp van het Chuzhou Exhibition Center combineert kunst, wetenschap, design en technologie op een indrukwekkende manier en maakt de wereld daarmee een betere plek.

Beelden met dank aan Gold Mantis:

Beeld 1: Chuzhou Exhibition Center, 2020

Beeld 2: Chuzhou Exhibition Center, 2020

Beeld 3: Chuzhou Exhibition Center, 2020

Beeld 4: Chuzhou Exhibition Center, 2020

Beeld 5: Chuzhou Exhibition Center, 2020

Auteursrecht behoort toe aan Gold Mantis, 2020.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Miaoyi Jiang
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Gold Mantis, Chuzhou Exhibition Center, 2020. Image #2: Photographer Gold Mantis, Chuzhou Exhibition Center, 2020. Image #3: Photographer Gold Mantis, Chuzhou Exhibition Center, 2020. Image #4: Photographer Gold Mantis, Chuzhou Exhibition Center, 2020. Image #5: Photographer Gold Mantis, Chuzhou Exhibition Center, 2020.
Projectteamleden: Miaoyi Jiang Dong Wang Yancai Zhang Dawei Lai Heng Cui Junheng Ke Ruoyu Pan Ya Qiao
Projectnaam: Chuzhou Exhibition Center
Projectklant: Miaoyi Jiang


Chuzhou Exhibition Center IMG #2
Chuzhou Exhibition Center IMG #3
Chuzhou Exhibition Center IMG #4
Chuzhou Exhibition Center IMG #5
Chuzhou Exhibition Center IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp