Finding Your Focus: Een Visueel Communicatie Ontwerp

Een Ontwerp van Min Huei Lu

Inleiding

Min Huei Lu heeft een visueel concept ontworpen dat een conceptueel en typografisch systeem demonstreert. Het ontwerp is gemaakt voor een hypothetische of bestaande conferentie en heeft als doel om de essentie van focus over te brengen door middel van illustratie, kleur, typografie, lay-out en verschillende circulaire ontwerpelementen.

Ontwerp Unieke Eigenschappen

Het unieke van dit ontwerp ligt in de verschuivingen die constant plaatsvinden in design, samenleving en cultuur. Ontwerpers worden gedwongen om moeilijke beslissingen te nemen. Moet een grafisch ontwerper zich bezighouden met typografie? Moet een visueel kunstenaar zich verdiepen in UX? Moeten lettergieterijen meer aandacht besteden aan webfonts? Om concurrerend te blijven, moeten ontwerpers bekwaam zijn in webdesign, print, mobiel, typografie, en UX. Min Huei Lu heeft deze diverse vaardigheden gebruikt om het idee van focus over te brengen in dit ontwerp.

Technologie en Specificaties

Dit ontwerp is gerealiseerd met behulp van Adobe Illustrator en Adobe InDesign. Het omvat verschillende deliverables, waaronder een promotiecampagne, een website, een ontwerp-app, een publicatie en de TYPO Design Conference. De poster heeft een afmeting van 13 inch x 19 inch en de evenementtickets zijn 1.97 inch x 5.63 inch groot.

Onderzoek en Uitdagingen

Het ontwerp is ontstaan uit het creëren van materialen voor een hypothetische of bestaande conferentie. Min Huei Lu heeft een visueel concept ontwikkeld dat een conceptueel en typografisch systeem demonstreert. Een van de uitdagingen was het omgaan met typografie, dat een cruciaal onderdeel is van grafisch ontwerp. De compositie van een lettertype bestaat uit een specifieke woordenschat, nauwkeurige metingen en centrale specificaties die altijd geïdentificeerd en in overweging moeten worden genomen. Typografische hiërarchie is de manier om de volgorde te bepalen waarin het publiek informatie ontvangt van het ontwerp.

Conclusie

Min Huei Lu heeft met "Finding Your Focus" een visueel communicatie ontwerp gecreëerd dat de essentie van focus op een unieke en boeiende manier overbrengt. Door gebruik te maken van illustratie, kleur, typografie en lay-out, is dit ontwerp een uitstekend voorbeeld van de constante verschuivingen en uitdagingen waarmee ontwerpers worden geconfronteerd. Het ontwerp is gerealiseerd met behulp van Adobe Illustrator en Adobe InDesign en omvat verschillende deliverables voor de TYPO Design Conference. Met zijn sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden heeft dit ontwerp de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2021.

Afbeeldingscredits:

Afbeelding #1: Maker Min Huei Lu

Afbeelding #2: Maker Min Huei Lu

Afbeelding #3: Maker Min Huei Lu

Afbeelding #4: Maker Min Huei Lu

Afbeelding #5: Maker Min Huei Lu


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Min Huei Lu
Afbeeldingscredits: Image #1: Creator Min Huei Lu Image #2: Creator Min Huei Lu Image #3: Creator Min Huei Lu Image #4: Creator Min Huei Lu Image #5: Creator Min Huei Lu
Projectteamleden: Min Huei Lu
Projectnaam: Finding Your Focus
Projectklant: Min Huei Lu


Finding Your Focus IMG #2
Finding Your Focus IMG #3
Finding Your Focus IMG #4
Finding Your Focus IMG #5
Finding Your Focus IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp