Ondersteun Kleine Bedrijven: Een Visuele Campagne van Gong Cha

Een Unieke Poster die Lokale Restaurants Ondersteunt

Tijdens de COVID-19 pandemie hebben veel kleine bedrijven negatieve financiële gevolgen ondervonden. Deze bedrijven hebben steun nodig, wat op zijn beurt de lokale economie ondersteunt. In deze ongekende tijden probeert Gong Cha de lokale restaurants in de gemeenschap te ondersteunen.

De poster "Ondersteun Kleine Bedrijven" is een uniek ontwerp dat is gemaakt door Min Huei Lu, de hoofdontwerper van Gong Cha. Het doel van dit ontwerp is om het merk unieker, creatiever en van hogere kwaliteit te maken, en om de ziel en missie van het merk te vertegenwoordigen in de premium drankenmarkt.

Tijdens de quarantaineperiode misten veel mensen de ervaring van uit eten gaan, terwijl veel lokale restaurants en familiebedrijven het moeilijk hadden. Gong Cha wilde de wens van mensen om thee en eten te combineren stimuleren wanneer ze eten afhalen, om zo lokale restaurants te helpen en individuen een geweldige eetervaring thuis te bieden.

De poster is ontworpen in Adobe Illustrator en afgedrukt op posterpapier van briefformaat. Het ontwerp is geïmplementeerd op verschillende sociale media platforms, zoals Facebook, Instagram en de website van Gong Cha.

De technische specificaties van de poster zijn 8.5" x 11", terwijl de afmetingen voor Instagram 1080px x 1080px zijn en voor Facebook/Website Banner 820px x 312px.

Gong Cha California werkt samen met veel lokale restaurants en lokale voedselketens, zoals poke-bowl en Ike's sandwiches in Californië. De poster van de "Ondersteun Kleine Bedrijven" campagne werd geplaatst in alle winkels van Gong Cha in Californië, lokale restaurants en op alle sociale media platforms.

Het project begon in augustus 2020 in San Francisco en de "Ondersteun Kleine Bedrijven" campagne werd afgerond in november 2020 in Californië.

De ontwerponderzoekers van Gong Cha hebben het voortouw genomen in het onderzoek, de ideevorming, uitvoering en implementatie van het ontwerp. De ontwerper begon met het onderzoeken van artikelen en blogs online, voerde drie 1-op-1 interviews en online enquêtes uit. Op basis van de interviewgegevens werd geleerd dat veel liefhebbers van eten graag verschillende soorten eten combineren met verschillende soorten dranken. Een dieper inzicht in de eetgewoonten van consumenten heeft geholpen bij de ontwikkeling van het concept voor de "Ondersteun Kleine Bedrijven" campagne.

Een van de uitdagingen waar het Gong Cha ontwerplab mee te maken kreeg, was het presenteren van verschillende soorten eten met dranken zonder het visuele aspect te overweldigen. Na enkele rondes van schetsen en iteraties, werden de beste oplossingen gevonden door illustraties te gebruiken om verschillende voedselcategorieën te presenteren en echte foto's te gebruiken om visueel contrast te tonen.

Deze visuele campagne is een poging om de lokale restaurants in de gemeenschap te ondersteunen, een ervaring die veel mensen hebben gemist tijdens de quarantaineperiode. De ontwerper heeft als doel om de wens van mensen om thee en eten te combineren aan te wakkeren wanneer ze eten afhalen, en te laten zien hoe een geweldige eetervaring eruit kan zien. Het doel is om het merk unieker, creatiever en van hogere kwaliteit te maken, en om de ziel en missie van het merk te vertegenwoordigen in de premium drankenmarkt.

Deze poster is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het incorporeren van best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Afbeeldingen met dank aan Gong Cha USA CA, LLC en Min Huei Lu (Gong Cha USA CA/Lead Grafisch Ontwerper).


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Min Huei Lu
Afbeeldingscredits: Image #1,2,3,4,5: Photographer: Gong cha USA CA, LLC Creator: Min Huei Lu ( Gong cha USA CA/ Lead Graphic designer ), Support small business, 2020.
Projectteamleden: Min Huei Lu
Projectnaam: Support Small Business
Projectklant: Min Huei Lu


Support Small Business IMG #2
Support Small Business IMG #3
Support Small Business IMG #4
Support Small Business IMG #5
Support Small Business IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp