Ibis Styles Boleslawiec: Een Kleurrijk Hotel Geïnspireerd door Boleslawiec Keramiek

Een Unieke Mix van Traditioneel en Modern Design

Boleslawiec is een charmante stad die onlosmakelijk verbonden is met keramiek, de kobaltkleur en unieke patronen. Het is dan ook geen wonder dat traditioneel serviesgoed de belangrijkste inspiratiebron is geworden voor het nieuwste ontwerp van het Ibis Styles-merk. Net zoals Pools keramiek de harten en tafels van mensen heeft veroverd, zal dit unieke leidmotief - Boleslawiec keramiek - nog lang in het geheugen blijven hangen. Het combineert een traditionele aanpak en design met moderne trends en innovatieve oplossingen.

Het Ibis Styles Boleslawiec hotel verwelkomt gasten met kleurrijke, levendige ruimtes vol fantasierijke oplossingen die hen uitnodigen in de wereld van vakmanschap in Boleslawiec. Vanaf het allereerste moment ontdekken gasten het traditionele ontwerp gecombineerd met moderne trends en innovatieve benaderingen van het integreren van lokale keramiek in het interieur. De receptie is vormgegeven als oversized kopjes en er is een aparte zone voor kinderen gecreëerd waar ze hun eigen patronen en inscripties kunnen maken met behulp van blokken.

Het hotel verrast gasten met de combinatie van modern design en lokale keramiekmotieven. Bij binnenkomst worden gasten begroet door receptiebalies die de vorm hebben van oversized kopjes en eindigen ze hun reis in kamers met kobaltgele accenten - net zoals de hedendaagse kleuren en richtingen in keramiek. Overal in het hotel zijn elementen te vinden die verwijzen naar het hoofdthema, zoals een draaiende pottenbakkersschijf op het tapijt, een tafelpoot in de vorm van een draaischijf en een stippenpatroon op een wandpaneel.

Het project introduceert een nieuwe richting met een uniek leidmotief: Boleslawiec keramiek. Het interieurontwerp combineert een traditionele aanpak en design met moderne trends en innovatieve oplossingen. Het trekt de aandacht en wekt nieuwsgierigheid op om de plek, het hotel, de geschiedenis en het proces van het maken van keramiek beter te leren kennen.

Het Ibis Styles Boleslawiec hotel is gelegen in Boleslawiec, een stad in Polen die bekend staat om zijn keramiek. Het project begon in 2016 en werd in juni 2020 afgerond. Tijdens het ontwerpproces hebben de ontwerpers uitgebreid onderzoek gedaan naar het proces van het maken van keramiek, van het maken van verf en kleuren tot het vormgeven van de keramiek. Deze kennis heeft geleid tot een ontwerp dat niet voor de hand liggend is, maar een moderne uitstraling heeft en tegelijkertijd de geschiedenis en het proces van het Boleslawiec keramiekambacht laat zien.

Het Ibis Styles Boleslawiec hotel is ontworpen door Tremend Sp. z o.o. Sp. k. en het ontwerpteam bestond uit Magdalena Federowicz-Boule, Kama Kowacz, Daria Cichoń, Paulina Szarzec, Renata Kuczera, Aleksander Dymkowski, Marta Szymanowska en Martyna Wojtasik. Het hotel is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021.

Met het Ibis Styles Boleslawiec hotel hebben de ontwerpers een unieke mix gecreëerd van traditioneel en modern design, waarbij de rijke geschiedenis en het vakmanschap van Boleslawiec keramiek samenkomen met eigentijdse trends en innovatieve oplossingen. Het hotel nodigt gasten uit om de wereld van keramiek te verkennen en te genieten van kleurrijke en fantasierijke ruimtes.

Beeldcredits: Marta Szymanowska


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Magdalena Federowicz-Boule
Afbeeldingscredits: Image #1: Marta Szymanowska Optional image #1: Ibis Styles Boleslawiec Optional image #2: Ibis Styles Boleslawiec Optional image #3: Marta Szymanowska Optional image #4: Marta Szymanowska
Projectteamleden: Magdalena Federowicz-Boule, Kama Kowacz, Daria Cichoń, Paulina Szarzec, Renata Kuczera, Aleksander Dymkowski, Marta Szymanowska, Martyna Wojtasik
Projectnaam: Ibis Styles Boleslawiec
Projectklant: Magdalena Federowicz-Boule


Ibis Styles Boleslawiec IMG #2
Ibis Styles Boleslawiec IMG #3
Ibis Styles Boleslawiec IMG #4
Ibis Styles Boleslawiec IMG #5
Ibis Styles Boleslawiec IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp