Hall of Sonata: Een Harmonieuze Mix van Geometrie en Natuurlijk Licht

Een Residentieel Ontwerp van Ying Chen Hsieh

Inleiding

Hall of Sonata is een project dat een ruime doorgang en een open plattegrondconcept combineert om elke ruimte op een flexibele manier te verdelen. Het gebruik van halve schermen in het openbare gedeelte zorgt voor flexibiliteit, terwijl de studie- en woonruimtes vaag worden afgebakend. De ruimte maakt gebruik van gebogen elementen om een dynamische sfeer te creëren, en onderling vermengde materialen zorgen voor een unieke ruimtelijke tonaliteit.

Body

Geometrische elementen worden op verschillende manieren toegepast in het ontwerp. In het openbare gedeelte en de studeerkamer worden verplaatsbare schuifdeuren gebruikt om de ruimte vaag af te bakenen en de gebruikers meer flexibiliteit te geven. Het binnenvallende daglicht maakt de verbindingswand naar de privéruimtes minder convergent, terwijl de monochrome verfkleuren de ruimtelijke toon convergeren. Het gebruik van gebogen elementen op verschillende manieren zorgt ervoor dat de open ruimte dynamische en vloeiende overgangen heeft onder de kenmerken van bogen.

De materialen die gebruikt worden in het ontwerp, zoals ijzer, hout, watergedragen verf, grijstinten, zuiver wit en glas, brengen de rijke en verweven kenmerken van verschillende materialen naar voren. Deze materialen worden tentoongesteld in overeenstemming met de ruimtelijke kleurtoon. In deze ruimte, die rijk is aan daglicht, worden transparante materialen zoals glas, schermen en reflecterende spiegelelementen op verschillende manieren gebruikt om de ruimte transparanter en ruimer te maken.

Specificaties

Hoewel de ruimte zeer ruim is, kan de hoogte van de balk bij de ingang erg beklemmend zijn. Het ontwerpteam heeft daarom de balk aangepast door gebruik te maken van de gebogen vorm van de boog. Tegelijkertijd worden de belangrijkste elementen van de ruimte verzacht door de gebogen oppervlaktekenmerken van de boog zelf en worden ze uitgebreid gebruikt in tapijten, schermen, klokken, kroonluchters en zelfs gebogen cilinders, zodat elke ruimte harmonieus en consistent is onder verschillende materialen en kleuren.

Conclusie

Hall of Sonata is een uniek residentieel ontwerp dat speelt met geometrie en natuurlijk licht. Door het gebruik van gebogen elementen en transparante materialen wordt een dynamische en ruime sfeer gecreëerd. Het ontwerp biedt flexibiliteit en functionaliteit, terwijl het tegelijkertijd een harmonieuze en samenhangende ruimte creëert. Ying Chen Hsieh heeft met dit ontwerp een bronzen A' Design Award gewonnen, wat getuigt van de creativiteit en het vakmanschap van dit project.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hsieh-Ying Chen
Afbeeldingscredits: HG Interior Design
Projectteamleden: Hsieh-Ying Chen
Projectnaam: Hall of Sonata
Projectklant: Hsieh-Ying Chen


Hall of Sonata IMG #2
Hall of Sonata IMG #3
Hall of Sonata IMG #4
Hall of Sonata IMG #5
Hall of Sonata IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp