Boundless Forest: Een Oase van Oosterse Esthetiek

James Yen's Meesterwerk Vermengt Natuur met Cultuur

In het hart van Taiwan verrijst een ontvangstcentrum dat meer is dan een gebouw; het is een viering van ruimte, natuur en Oosterse filosofie. Ontworpen door James Yen, biedt Boundless Forest een unieke ervaring waar architectuur en natuur samensmelten.

De inspiratie voor Boundless Forest is geworteld in de rijke tapestrie van Oosterse cultuur, waarbij de natuurlijke omgeving en een kenmerkende houten raamstructuur samenkomen om een unieke esthetiek te creëren. Het ontwerp van Yen gaat verder dan het fysieke; het is een uitnodiging om de filosofie van Tai Chi te ervaren, waarbij hout, staal en steen samenkomen om een harmonieuze ruimte te creëren die zowel het interieur als het exterieur omarmt.

Boundless Forest onderscheidt zich door zijn gedeelde ruimtes die de Oosterse cultuur tot uitdrukking brengen. Het ontwerp is een moderne interpretatie van klassieke en nieuwe esthetiek, waarbij een zachte houtfineer toon de stalen structuur omhult, resulterend in een ontwerp dat zowel krachtig als flexibel is. De details zijn een compositie van glas en merklogo's, die samen een warme, vrouwelijke indruk wekken in de drie modelappartementen.

De realisatie van dit project maakt gebruik van materialen zoals staal, glas, roosters, cipres, marmer en stucwerk. De nadruk op houtnerf als hoofdvisueel element draagt bij aan een vermindering van de formaldehydegeur, terwijl de warme tonen een verbinding tussen binnen en buiten creëren. De subtiele houttextuur wordt versterkt door de verlichting, met toevoeging van steen en staal om een blijvende natuurindruk achter te laten.

Met een totale oppervlakte van 876 vierkante meter, inclusief buitenruimte, gedeelde ruimtes en drie modelappartementen, heeft het ontwerpteam van James Yen de bouw van de basis van begin tot eind begeleid. De langwerpige vorm van het gebouw zorgt voor uitstekende verlichting en een heldere atmosfeer in elke ruimte.

De interactie met het ontwerp is gericht op het concreet presenteren van elke eenheid binnen het ontvangstcentrum. De Oosterse cultuur is subtiel geïntegreerd in elke ruimte, waardoor bezoekers zich volledig kunnen onderdompelen in de esthetiek. De consistente ontwerpstijl en lijnen minimaliseren de overgang tussen de verschillende ruimtes, wat resulteert in een naadloze ervaring.

De grootste uitdaging voor het project was het realiseren van een 'omvattend ontwerp'. De gebruikelijke aanpak in Taiwan is om het ontwerp van een ontvangstcentrum op te delen in drie eenheden. Dit project vereiste een combinatie van tijd-, kosten- en mankrachtbeheer, evenals een uitbreiding van de schaal en het perspectief van het ontwerpteam. Dankzij de eenheid in verantwoordelijkheid is het thema en de esthetiek consistent doorgevoerd.

Boundless Forest is niet alleen een ontvangstcentrum, maar ook een metaforische weergave van Oosterse esthetiek. Het project, bekroond met de Zilveren A' Design Award, is een toonbeeld van tijdloos design dat zich aanpast aan de moderne tijd en bezoekers een comfortabele atmosfeer biedt om de stijl en het ontwerp van elke ruimte te waarderen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: James Yen
Afbeeldingscredits: WI.Design
Projectteamleden: James Yen
Projectnaam: Boundless Forest
Projectklant: WI.Design


Boundless Forest IMG #2
Boundless Forest IMG #3
Boundless Forest IMG #4
Boundless Forest IMG #5
Boundless Forest IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp