Drayton Gardens: Een Meesterwerk in Minimalistisch Wonen

Stephanie Rackind en Ana Saprygina Creëren Tijdloze Elegance

Drayton Gardens, een topresidentie in Londen, is het toneel van een unieke fusie tussen klassieke architectuur en minimalistisch design, gerealiseerd door het getalenteerde duo Stephanie Rackind en Ana Saprygina.

In het hart van South Kensington heeft het O-Dome team, onder leiding van Rackind en Saprygina, een woonruimte getransformeerd die zowel de esthetiek van een klassiek pand respecteert als de zuiverheid van minimalistisch design belichaamt. Dit project, speciaal ontworpen voor een financieel professional die zijn tijd verdeelt tussen twee landen, is een toonbeeld van maatwerk en functionaliteit, en biedt een luxueuze toevluchtsoord voor een drukke levensstijl.

De ontwerpers hebben een consistente materiaalkeuze doorgevoerd in het gehele interieur. Van de keukenwerkbladen tot de wastafels en enkele meubelstukken, alles is vervaardigd uit dezelfde steensoort. Dit streven naar minimalisme komt ook tot uiting in de door O-Dome ontworpen elementen, waaronder het timmerwerk en zelfs de lichtschakelaars, die allemaal bijdragen aan een gestroomlijnde en coherente uitstraling.

Met een oppervlakte van 127 vierkante meter is elke centimeter van de ruimte optimaal benut om te voldoen aan de dynamische behoeften van de bewoner. De woning moest naadloos kunnen overgaan van kantoor naar entertainmentruimte en thuisbasis, met een zorgvuldige balans tussen visuele aantrekkelijkheid en functionele optimalisatie. De integratie van airconditioning, lichtontwerp, temperatuurregeling en audiovisuele systemen was cruciaal voor het realiseren van deze multifunctionele omgeving.

Het project, gestart in november 2021 en voltooid in november 2023, is een voorbeeld van hoe grondig onderzoek en samenwerking met technici kunnen leiden tot een succesvolle implementatie van complexe ontwerpen. De uitdagingen van het werken binnen de restrictieve regelgeving en de kwetsbare structuur van het historische gebouw werden met vindingrijkheid en precisie overwonnen.

Drayton Gardens staat nu bekend als een project waar functionaliteit en esthetiek naadloos samenkomen. De volledige renovatie van het bovenste appartement heeft een uitdagende ruimte omgevormd tot een harmonieuze luxe retraite. Bijna elk aspect van de woning is op maat gemaakt, wat resulteert in een interieur dat niet alleen ergonomisch is, maar ook een duidelijke esthetische visie uitstraalt door de keuze van vormen, materialen en texturen.

Deze bijzondere benadering van interieurdesign heeft Drayton Gardens een Bronzen A' Design Award opgeleverd in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design Award' in 2024, een erkenning voor uitzonderlijke en creatief vernuftige ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen en bijdragen aan een betere kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ō-DOME
Afbeeldingscredits: Photographer: Peter Molloy, Drayton Gardens, 2023 (All photos)
Projectteamleden: Ana Saprygina Stephanie Rackind
Projectnaam: Drayton Gardens
Projectklant: Ō-DOME


Drayton Gardens IMG #2
Drayton Gardens IMG #3
Drayton Gardens IMG #4
Drayton Gardens IMG #5
Drayton Gardens IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp