Urban Patio: Een Utopie in de Stad

Kevin Hsieh en Yunshuang Lin creëren een harmonieuze co-existentie tussen architectuur en natuur

Urban Patio, een kantoorruimte ontworpen door Kevin Hsieh en Yunshuang Lin, is een meesterwerk dat de grenzen van traditionele stedelijke ontwerpen doorbreekt. Het project, dat een bronzen A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2022 won, illustreert een perfecte symbiose tussen architectuur en natuur.

Geïnspireerd door de altijd aanwezige bomen rondom de locatie, heeft het ontwerpteam het concept van rust in het midden van het lawaai omarmd. Ze hebben de schaal van de ruimte verhoogd en het gebouw laten reageren op de omgeving met een puur wit uiterlijk. Door het idee van eenvoud en kernontwerpelementen te implementeren, laat het ontwerp de vorm willekeurig ontstaan en het gebouw co-existeren met de natuur.

Vanwege de beperkte grootte en ruimtelijke schaal van de locatie, heeft het ontwerpteam de ruimtelijke vorm veranderd door twee vierkante dozen in te voegen om het smalle ruimtelijke patroon te doorbreken en het totale ruimtelijke zicht te vergroten. Ze creëerden een atrium dat zelden in de stad te vinden is, verbonden met de bomen. Het dak is ontworpen met cirkelvormige daklichten om landschap en licht binnen te brengen, waardoor de ruimte een natuurlijke en rijke uitstraling krijgt door de veranderende seizoenen en de stroom van de natuur.

De technologie die wordt gebruikt om dit ontwerp te realiseren is even indrukwekkend. Het kantoorscherm is gemaakt van glas met een watervaltextuur, wat een gevoel van licht creëert dat door de ruimte stroomt als zijde. De vloer en muren van het atrium zijn gemaakt van stabiel, waterdicht en recyclebaar plastic hout, gecombineerd met getextureerde tapijten en wanddecoraties, die de stijl en kenmerken van de ruimte uitdrukken door deze natuurlijke materialen en texturen.

De totale oppervlakte van 400 vierkante meter omvat een kantoorruimte gecombineerd met vergaderzalen, een patio en een lounge. Het project begon in december 2020 en werd voltooid in maart 2021 in Taoyuan City, Taiwan.

De grootste uitdaging voor het ontwerpteam was het vergroten van de schaal van de ruimte door een atrium te creëren dat wordt omsloten door twee bouwvolumes. Om deze knelpunten te verwijderen, heeft het ontwerpteam de dakranden naar buiten uitgebreid onder een grote hoek om de visuele hoogte van het gebouw te vergroten. Ze leidden het zicht van de voetgangers naar binnen door de lijnen, waardoor het gebouw een unieke aanwezigheid werd in de drukke steeg.

Urban Patio is een bewijs van de creatieve vindingrijkheid en ervaring van Kevin Hsieh en Yunshuang Lin. Het illustreert hun sterke technische en creatieve vaardigheden en hun bijdrage aan de verbetering van de levenskwaliteit, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kevin Hsieh
Afbeeldingscredits: Hezi Studio
Projectteamleden: Kevin Hsieh Yunshuang Lin
Projectnaam: Urban Patio
Projectklant: Kevin Hsieh


Urban Patio IMG #2
Urban Patio IMG #3
Urban Patio IMG #4
Urban Patio IMG #5
Urban Patio IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp