Residentieel Ontwerp Collectible: Een Schatkist van Levenservaring

Een Unieke en Verfijnde Woning Ontworpen door Mark Han

Voor de huiseigenaar die net met pensioen is gegaan, is dit huis niet alleen het startpunt voor het spannende tweede deel van zijn leven, maar ook een schatkist om zijn levenservaring samen te vatten. De uitdaging voor de ontwerper was om onder de nieuwe ruimtestructuur een completere levenservaring te bieden voor lichaam en geest van de gebruikers.

Het woongedeelte van het huis weerspiegelt de ingetogen smaak van de eigenaar met een strak en modern modebeeld en vertaalt de elegante en frisse stijl van het veld door middel van minimalistisch meubeldesign. Achter de bank is een multifunctionele ruimte gepland, die de functies van een studeerkamer en een studio combineert door middel van lijnen. De gelaagde textuur benadrukt de elegante schaal en diepe spanning.

Voordat je de openbare hal betreedt, wordt het ruimtesegment gedefinieerd door de spiegeldeurboog, die de beperking van de bestaande drukbalk overwint en ten tweede het gezichtsvermogen geleidelijk progressief maakt, met het effect van wederzijdse verlenging en virtuele realiteit.

De marmeren bekleding van de zijwanden van het restaurant heeft een rijke plantentextuur op een smaragdgroene basis, waardoor het harde marmer visueel een zachte touch krijgt en tegelijkertijd aansluit bij de zachte bloemschildering in de gang, waardoor er leven in de hoekruimte wordt gebracht.

Het moderne en stijlvolle karakter van het hele huis is te zien in het onafhankelijke terrasgedeelte, opgebouwd uit zwarte, witte, grijze en lage-chromakleurige lijnen en strakke lijnen. Het open ontwerp van de openbare ruimte is gebaseerd op de ruimte zelf, waardoor de studie een tweeledige serie parallelle lijnen vormt naar de woonkamer en de keuken. Tegelijkertijd is er achter het bureau een rij vitrinekasten gepland, volgens de voorkeur van de eigenaar voor het verzamelen van kunstproducten. De schatten die van over de hele wereld zijn verzameld, worden gebruikt als de belangrijkste visuele muur en weerspiegelen de rijke ruimtetextuur met menselijkheid en kunst.

Het gebouw zelf heeft een enorme balk. De ontwerper bedekte en wijzigde de balken met verschillende hoogtes en verhoudingen en versierde vervolgens het zwarte spiegelend materiaal met rechte en gladde plafondlijnen om het zicht te verlengen naar het prachtige landschap buiten het raam.

Volgend op de kenmerken van de basis is het algehele ontwerp gebaseerd op de moderne stijl van het huiselijke leven en de menswetenschappen die dicht bij het natuurlijke landschap liggen. Het thema "het landschap in huis brengen en op steen schilderen" zorgt ervoor dat de eenvoudige lijnen met elkaar verweven zijn; het huis heeft zijn eigen unieke persoonlijkheid en construeert een delicate textuur van kracht en zachtheid in de sfeer van het huis. Het "materiaal" wordt gebruikt als een representatie van het artistieke erfgoed en de artistieke conceptie van het leven.

Collectible is een bekroond ontwerp dat de bronzen A' Design Award heeft ontvangen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Het ontwerp wordt geroemd om het opnemen van beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en vertoont sterke technische en creatieve vaardigheden en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Beelden met dank aan Hsiao Hsiung Liang Yen:

Afbeelding 1: Collectible, 2020

Afbeelding 2: Collectible, 2020

Afbeelding 3: Collectible, 2020

Afbeelding 4: Collectible, 2020

Afbeelding 5: Collectible, 2020

Auteursrecht behoort toe aan Hsiao Hsiung Liang Yen, 2020.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Mark Han
Afbeeldingscredits: Image#1: Photographer Hsiao Hsiung Liang Yen, Collectible, 2020. Image#2: Photographer Hsiao Hsiung Liang Yen, Collectible, 2020. Image#3: Photographer Hsiao Hsiung Liang Yen, Collectible, 2020. Image#4: Photographer Hsiao Hsiung Liang Yen, Collectible, 2020. Image#5: Photographer Hsiao Hsiung Liang Yen, Collectible, 2020.
Projectteamleden: Mark Han Simon Lu
Projectnaam: Collectible
Projectklant: Mark Han


Collectible IMG #2
Collectible IMG #3
Collectible IMG #4
Collectible IMG #5
Collectible IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp