Shenzhen Imperial Park: Een Luxueus Duplex Penthouse met Adembenemend Uitzicht

Een Nieuwe Definitie van Luxe

Gelegen aan de Shenzhen Bay, waar elke vierkante meter goud waard is, wordt het Shenzhen Imperial Park beschouwd als het duurste luxe huis van China in 100 jaar. Met bijna 1000 vierkante meter biedt het penthouse een perfect uitzicht op zee en een afgelegen omgeving.

Het Shenzhen Imperial Park, ontworpen door Tao Huang en Zhihong Li, belichaamt een nieuwe definitie van luxe. Het richt zich op een comfortabele leefomgeving, benadrukt spirituele verlichting en toont de kernwaarden van natuurlijke en onschuldige menselijkheid door middel van elegantie en spektakel.

De ruimte is ontworpen met een zachte grijswitte tint, gecombineerd met donkere en lichte houtkleuren, omlijst door zwart metaal. Dit zorgt voor een elegante en chique uitstraling. Het licht dat binnenvalt, samen met de overgang van verschillende materialen en verfijnde details, biedt een ingetogen sereniteit die de natuurlijke schoonheid maximaliseert. Het is als een mens die terugkeert na het zien van de drukte van de buitenwereld en geniet van het meest geniale deel van het leven. Het penthouse biedt een adembenemend uitzicht op de baai en absorbeert het buitengewone in het hart.

Met een oppervlakte van 1100 vierkante meter is er geen sprake van overdaad in de ruimte. In plaats daarvan worden eenvoudige maar gelaagde materialen gebruikt om een rustige en introverte sfeer te creëren. Het ontwerp weerspiegelt de Chinese Daoïstische filosofie van "inactie" en de westerse modernistische architectuurprincipes van "Less Is More". Het ziet er nonchalant, maar natuurlijk uit. Het is wijs en vrij, gecoördineerd en tijdloos.

Het project begon in december 2017 in Shenzhen, China en werd voltooid in november 2018. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar luxe en hedendaagse esthetiek. Het Shenzhen Imperial Park is een uniek project dat een nieuwe standaard zet voor luxueus wonen.

Het Shenzhen Imperial Park heeft de bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Interieur, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. Het ontwerp combineert kunst, wetenschap, design en technologie en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met zijn adembenemende uitzicht op zee, afgelegen omgeving en aandacht voor comfort en spiritualiteit, is het Shenzhen Imperial Park een ware oase van luxe en verfijning.

Afbeeldingcredits: Jianzhong Chen

Auteursrecht: Copyrights behoren toe aan 31 Design, 2018.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: 31 Design Shenzhen
Afbeeldingscredits: Jianzhong Chen
Projectteamleden: Creative Director: Tao Huang Chief Designer: Zhihong Li
Projectnaam: Shenzhen Imperial Park
Projectklant: 31 Design Shenzhen


Shenzhen Imperial Park IMG #2
Shenzhen Imperial Park IMG #3
Shenzhen Imperial Park IMG #4
Shenzhen Imperial Park IMG #5
Shenzhen Imperial Park IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp