Home of Art: Een Verfijnde en Interactieve Woonruimte

Een Ontwerp van Wang Kuo-Chun

Inleiding:

De Home of Art, ontworpen door Wang Kuo-Chun, is een adembenemende residentie die kunst, functionaliteit en verfijning combineert. Met een totale oppervlakte van ongeveer 350 vierkante meter is dit huis een meesterwerk van design en vakmanschap. De eigenaren, die een online mediabedrijf runnen, wilden een ruimte die niet alleen geschikt is voor wonen, maar ook voor live streaming en fotografie. Wang Kuo-Chun heeft deze uitdaging aangenomen en een unieke woonruimte gecreëerd die zowel praktisch als esthetisch is.

De Unieke Eigenschappen:

De Home of Art onderscheidt zich door zijn doordachte indeling en uitgebalanceerde proporties. Het ontwerp is gericht op interactie, flexibiliteit en textuur, waardoor een gedeelde woonruimte ontstaat die zowel functioneel als uitnodigend is. De nadruk ligt op livability, comfort en de menselijke touch van het huis. De verschillende ruimtes zijn zorgvuldig gepland en bieden een rijke visuele gelaagdheid. Van de entreehal met zijn dubbele opbergkasten en prachtige vloer tot de gedeelde woonruimte met zijn gepolijste tegels en natuurlijke lichtinval, elk detail is zorgvuldig overwogen.

De Realisatietechnologie:

Om visuele vermoeidheid te voorkomen en een gevoel van ruimtelijke vrijheid te creëren, heeft het ontwerp gebruik gemaakt van kleurcontrast, schilderen, variatie van materialen en lijn- en geometrische patronen. Deze complexe technieken zijn toegepast om meerdere oppervlakken te vormen en te integreren. Van de grote dubbele houten opbergkast met roosterlijnen in de entreehal tot de gedeeltelijk glazen scheidingswand in de studeerkamer en pianokamer, elk element draagt bij aan de unieke uitstraling van de ruimte. Zelfs de TV is ontworpen als een magnetisch berichtenbord, waardoor het een multifunctioneel meubelstuk wordt.

De Interactie:

De Home of Art is ontworpen om gasten te verwelkomen en tegelijkertijd een comfortabele leefruimte te bieden voor de bewoners. De entreehal is open en uitnodigend, met dubbele opbergkasten en een prachtig ontworpen vloer. De gedeelde woonruimte is flexibel en functioneel, met verschillende zones die worden gescheiden door de hoogte van de ronde houten vloer. Natuurlijk licht stroomt door de ruimte, waardoor een gevoel van ruimte en verbondenheid ontstaat.

Locatie en Tijdsbestek:

De Home of Art is gelegen in Tainan City, Taiwan en werd in 2022 voltooid. Het is een ware blikvanger in de omgeving en een voorbeeld van uitmuntendheid in design en vakmanschap.

Awards en Erkenning:

De Home of Art heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prestigieuze prijs erkent het innovatieve en creatieve ontwerp, dat zowel esthetisch als functioneel is. Het ontwerp combineert kunst, wetenschap, design en technologie op een unieke manier en draagt bij aan de verbetering van de levenskwaliteit.

De Home of Art is een meesterwerk van design en vakmanschap. Met zijn verfijnde esthetiek, interactieve indeling en functionele details is dit huis een ware inspiratiebron voor liefhebbers van kunst en design.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wang Kuo-Chun
Afbeeldingscredits: Tseng Hsiang-Tse
Projectteamleden: Wang Kuo-Chun
Projectnaam: Home of Art
Projectklant: Wang Kuo-Chun


Home of Art IMG #2
Home of Art IMG #3
Home of Art IMG #4
Home of Art IMG #5
Home of Art IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp