Lin's Courtyard House: Een Oase van Rust

Kevin Yang Ontwerpt Uniek Pensioenhuis in Taiwanese Stijl

In de rustige omgeving van Meinong, Kaohsiung, Taiwan, heeft ontwerper Kevin Yang een droom verwezenlijkt voor een echtpaar op leeftijd: Lin's Courtyard House, een op maat gemaakt pensioenhuis dat traditionele Aziatische architectuur combineert met moderne behoeften.

Lin's Courtyard House is meer dan een woning; het is een toevluchtsoord dat de ziel van de traditionele Hakka-nederzettingen in Taiwan ademt. Het ontwerp van dit 1.000 vierkante meter grote pand is geïnspireerd door de locatie en de wensen van de bewoners, die hun pensioen in harmonie met de natuur willen doorbrengen. Het huis is ontworpen met het oog op de zuidelijke Taiwanese klimaatomstandigheden en integreert naadloos in zijn omgeving.

De kracht van het ontwerp ligt in de synergie tussen functie en locatie. Yang heeft de traditionele Aziatische binnenplaatswoning als uitgangspunt genomen en deze vertaald naar een moderne context. De binnenplaats, het hart van de woning, biedt niet alleen privacy maar bevordert ook de natuurlijke ventilatie en belichting, essentieel voor het comfort in het warme, vochtige klimaat van Taiwan.

De realisatie van Lin's Courtyard House was een technisch hoogstandje. De constructie bestaat uit een versterkt betonsysteem, aangevuld met materialen zoals steentegels, kleidakpannen, staal, glaspanelen en lokaal geproduceerde rode schermblokken. Deze materialen zijn niet alleen gekozen vanwege hun esthetische waarde, maar ook vanwege hun duurzaamheid en lokale beschikbaarheid.

De uitdagingen tijdens de bouw waren niet gering, vooral vanwege de gevolgen van de COVID-19-pandemie. Het vinden van een bekwaam bouwteam en het handhaven van de kwaliteit van het werk ondanks vertragingen en wisselende arbeidskrachten, vereiste doorzettingsvermogen en toewijding. Het resultaat is echter een woning die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook functioneel en duurzaam.

Lin's Courtyard House is niet onopgemerkt gebleven in de designwereld. Het project werd bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design' in 2024. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, ervaring en vindingrijkheid, en die bijdragen aan een betere levenskwaliteit.

Met alle intellectuele eigendomsrechten voorbehouden aan iADesign.com.tw, staat Lin's Courtyard House symbool voor de perfecte balans tussen traditionele inspiratie en moderne levensstijl, een ware oase van rust voor de gelukkige bewoners.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kevin Heyu Yang
Afbeeldingscredits: all copyrights reserved by iADesign.com.tw
Projectteamleden: Kevin Heyu Yang
Projectnaam: Lin's Courtyard House
Projectklant: ChangebyDesign


Lin's Courtyard House IMG #2
Lin's Courtyard House IMG #3
Lin's Courtyard House IMG #4
Lin's Courtyard House IMG #5
Lin's Courtyard House IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp