Ode aan Alles: Een Interieurontwerp dat Natuurlijke Elementen omarmt

Een Ontwerp van Zhimo Design

Inleiding

Het interieurontwerp van Ode aan Alles, gecreëerd door Zhimo Design, is een eerbetoon aan de schoonheid van de natuur. Met behulp van gebogen vormen en lichteffecten heeft de ontwerper een magische interactie tussen ruimte en licht gecreëerd. Dit unieke ontwerp brengt de natuurlijke elementen van de aarde naar binnen en creëert een harmonieuze en elegante leefomgeving.

Ontwerper Zhimo Design heeft zich laten inspireren door de natuurlijke schoonheid van de Noord-Dawu-berg in Taiwan. Het ontwerp van de gebogen plafonds en vloeren weerspiegelt de golvende lijnen van bergen en rivieren. Dit creëert een gevoel van beweging en harmonie in de ruimte. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van zacht en diffuus licht, dat zich als een rivier door de ruimte beweegt en een levendig ruimtelijk ritme creëert.

De unieke eigenschappen van dit ontwerp zijn te vinden in de integratie van natuurlijke elementen. Het interieurontwerp maakt gebruik van aardse kleuren gecombineerd met zuiver wit om een eenvoudige en elegante sfeer te creëren. De entree is voorzien van marmeren tegels en een iriserend glazen scherm dat het licht doorlaat en een ruimtelijke en heldere visuele ervaring creëert. De openbare woonruimte wordt gedefinieerd door verschillende texturen en lijnen, terwijl de slaapkamer een rustige en kalme sfeer heeft met aardse tinten.

Het ontwerp van Ode aan Alles is gerealiseerd met behulp van hoogwaardige materialen zoals marmer, massief hout, kwartstegels en ijzer. Door het slimme gebruik van deze materialen en de zorgvuldige planning van de indeling, is een comfortabele en functionele leefruimte gecreëerd. Het ontwerp maakt ook gebruik van op maat gemaakte kasten en opbergoplossingen om de ruimte optimaal te benutten.

De interactie tussen de verschillende ruimtes in het ontwerp is naadloos en intuïtief. Vanuit de eetkamer leidt een zandgestraald glazen wand met hexagrammen naar de keuken, waar een lage muur als afscheiding dient en tegelijkertijd zorgt voor een visuele verlenging van de ruimte. De slaapkamer is ontworpen met aardse tinten en biedt een rustige en kalme omgeving voor een goede nachtrust.

Het project is voltooid in juni 2022 in Kaohsiung, Taiwan. Het ontwerp is bekroond met de Iron A' Design Award in 2023, een erkenning voor de praktische en innovatieve benadering van het ontwerp. Het interieurontwerp van Ode aan Alles is een ode aan de natuurlijke schoonheid van de aarde en biedt een harmonieuze en elegante leefomgeving.

Beeldcredits: Steven Huang, 2022


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Tsung Lin Tsai
Afbeeldingscredits: Steven Huang, 2022
Projectteamleden: Designer: Yun Tzeng Designer: Tsung Lin Tsai Designer: Jing De Wang
Projectnaam: Ode to Everything
Projectklant: Tsung Lin Tsai


Ode to Everything IMG #2
Ode to Everything IMG #3
Ode to Everything IMG #4
Ode to Everything IMG #5
Ode to Everything IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp