Artistic Home Among Trees: Een Japans geïnspireerde openbare ruimte

Een unieke mix van natuurlijke elementen en Oosterse ambacht

Als een grote residentiële gemeenschap in de buurt van de internationale luchthaven van Taiwan, is Artistic Home Among Trees uitgerust met een openbare ruimte in Japanse stijl. Door technieken toe te passen die veel voorkomen in de Japanse stijl, zoals het lenen van het uitzicht van buiten en natuurlijke materialen zoals houten roosters, belichaamt het een humanistische zorg die tot uiting komt in de puurste, meest rustieke natuurlijke elementen. Vanuit elke privéwoning strekt de openbare ruimte zich uit als een bufferovergang tussen binnen en buiten.

Artistic Home Among Trees, ontworpen door Sen Yuan Lai, is een uniek project dat de schoonheid van de natuur combineert met Oosterse ambacht. Het project bevindt zich in Taoyuan City, Taiwan en werd voltooid in december 2021. Met een oppervlakte van 5487,44 m2 biedt het een adembenemende ervaring voor de bewoners en bezoekers.

De openbare ruimte van Artistic Home Among Trees is geïnspireerd op de Japanse stijl. Door het gebruik van natuurlijke materialen en het lenen van het uitzicht van buiten, creëert het een harmonieuze omgeving die de rust en sereniteit van de natuur weerspiegelt. De lobby van het gebouw verwelkomt gasten met een verhoogd plafond en een rustgevend kleurenschema, gemaakt van donkerbruin hardhout en natuursteen. Het creëert een majestueuze ruimte voor begroeting en ontvangst.

De openbare ruimte is zorgvuldig ontworpen om verschillende secties met elkaar te verbinden. Galerijgangen leiden naar de ontvangsthal, het binnenzwembad, de multifunctionele ruimte en de leesruimte. Houten sculpturen met thema's van straling, opkomst, samenhang, hereniging en oogst dienen als een stroom en zijn statement pieces die artistieke concepten en vooruitzichten voor een toekomstig leven weergeven.

Een opvallend kenmerk van Artistic Home Among Trees is het gebruik van lokale, natuurlijke hardhoutsoorten voor de installatiekunstwerken. Deze materialen behouden hun oorspronkelijke staat en tonen exclusief Oosters vakmanschap. De kunstwerken passen perfect in de ruimte en vormen een prachtige finishing touch.

De enorme Franse ramen bieden een helder uitzicht op de Japanse binnenplaats, bezaaid met zwembaden, gazons en Japanse witte pijnbomen. Op deze manier wordt het uitzicht van buiten naar binnen gericht, waardoor een leefruimte in harmonie met de natuur ontstaat. Het ontwerp van Artistic Home Among Trees is gebaseerd op de filosofie van het verrijken van het leven met kunst en het cultiveren en voeden van de geest.

Artistic Home Among Trees is niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar ook een ruimte die de zintuigen prikkelt en een gevoel van rust en sereniteit biedt. Het project is bekroond met de prestigieuze Silver A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze erkenning getuigt van de uitmuntendheid en innovatie van het ontwerp, evenals de technische vaardigheden en artistieke kwaliteit.

Met Artistic Home Among Trees heeft Sen Yuan Lai een unieke en inspirerende openbare ruimte gecreëerd die de schoonheid van de natuur combineert met Oosterse ambacht. Het ontwerp is een eerbetoon aan de puurheid en eenvoud van de natuurlijke elementen en biedt een rustige en serene omgeving voor de bewoners en bezoekers. Het is een ware oase van rust te midden van de drukte van het dagelijks leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: SEN YUAN LAI
Afbeeldingscredits: SEN YUAN LAI
Projectteamleden: Yung-Chen Chen Chih-Cheng Chen Wei-Yan Shao Jing-Jiun Chen
Projectnaam: Artistic Home Among Trees
Projectklant: SEN YUAN LAI


Artistic Home Among Trees IMG #2
Artistic Home Among Trees IMG #3
Artistic Home Among Trees IMG #4
Artistic Home Among Trees IMG #5
Artistic Home Among Trees IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp