Greenland Huangpu Center Office: Een Creatieve Werkruimte met Innovatieve Technologieën

Een Unieke Werkplek die Mensen en Functies Dient

OFFICE+ is het thema van het Greenland Huangpu Center Office-project, dat zich richt op een mensgericht, slim en innovatief werkklimaat. De ontwerpers hopen werknemers te inspireren door hen een creatieve werkruimte te bieden en een interessante, efficiënte en milieuvriendelijke omgeving te creëren.

Het ontwerp van het Greenland Huangpu Center Office volgt drie belangrijke punten. Ten eerste dient de ruimte de mensen. Het dynamische uitzicht op de Huangpu-rivier is verweven met de artistieke conceptie ervan, waardoor de emotionele band tussen de ruimte en de mensen wordt versterkt en inspiratie en creativiteit worden gestimuleerd. Ten tweede dienen de functies de mensen. Innovatieve technologieën zorgen voor een efficiëntere werkruimte en verbeteren de communicatie via internet. Ten derde wordt er een nieuw ecosysteem voor werken gecreëerd dat werkvormen kan verfijnen en persoonlijke oplossingen kan bieden.

Om de thematiek van OFFICE+ uit te drukken, heeft het ontwerpteam gebruik gemaakt van een low-cost parametrisch ontwerpidee om een meeslepende ervaring en artistieke ambiance te creëren. Geïnspireerd door de bocht van de Huangpu-rivier is een driedimensionale ruimte gecreëerd door tweedimensionale lijnen met elkaar te verbinden. Grafische ontwerpmethoden zorgen voor een mooie en elegante ruimte. Bovendien heeft het team specifieke nieuwe materialen op maat gemaakt voor het project. De houten panelen zijn dunner gemaakt en aan de achterkant voorzien van transparant acryl. Vervolgens zijn er verlichtingselementen in het paneel geplaatst, waardoor er grote wanden in de gang ontstaan. Als je naar de houten wanden kijkt, zie je een reeks verlichting gedeeltelijk verborgen en gedeeltelijk zichtbaar, zoals de skyline van Shanghai.

Het Greenland Huangpu Center Office heeft een bouwoppervlakte van 1.980 vierkante meter en een bruikbaar interieur van 1.580 vierkante meter. Het project is gelegen in Shanghai en werd gestart in februari 2017 en voltooid op 20 november 2019.

Deze unieke werkplek biedt een immersieve ervaring en stimuleert de creativiteit van werknemers. Het abstracte ontwerp van de dynamische Huangpu-rivier in de ruimte vergroot de emotionele verbinding tussen de ruimte en de mensen. Innovatieve technologieën zorgen voor een efficiëntere werkruimte en verbeteren de communicatie binnen en buiten het bedrijf via internet. Daarnaast creëert het een nieuw werkecosysteem dat werkvormen kan verfijnen en persoonlijke oplossingen kan bieden voor verschillende uitdagingen.

Het Greenland Huangpu Center Office is bekroond met de prestigieuze Golden A' Design Award in 2020 in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp. Deze prijs wordt toegekend aan opmerkelijke en trendsettende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het project wordt erkend als een vindingrijk product dat kunst, wetenschap, ontwerp en technologie bevordert en buitengewone excellentie belichaamt.

Met het Greenland Huangpu Center Office hebben de ontwerpers een inspirerende en innovatieve werkruimte gecreëerd die de grenzen verlegt van traditionele kantooromgevingen. Met zijn unieke ontwerp, gebruik van innovatieve technologieën en aandacht voor mensgerichte functies, biedt dit project een voorbeeld van hoe werkplekken kunnen evolueren naar meer creatieve, efficiënte en milieuvriendelijke omgevingen.

Beeldcredits: Fotograaf Zhang Jing


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Junlong Yuan
Afbeeldingscredits: Image #1- Image #5: Photographer Zhang Jing Main image is Image #1, Optional Image #1 is Image #2, Optional Image #2 is Image #3, Optional Image #3 is Image #4, Optional Image #4 is Image #5.
Projectteamleden: Chief designer:Junlong Yuan Designer: Juan Wang Designer: Zhaohui Huang Designer: Yong Ling Designer: Pan Tang Designer: Meiqin Du Design company: G-Art Architecture and Interior Design
Projectnaam: Greenland Huangpu Center Office
Projectklant: Junlong Yuan


Greenland Huangpu Center Office IMG #2
Greenland Huangpu Center Office IMG #3
Greenland Huangpu Center Office IMG #4
Greenland Huangpu Center Office IMG #5
Greenland Huangpu Center Office IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp