Power of Meat: Een Krachtig Ontwerp dat Vlees en Technologie Combineert

Een Unieke Grilled Ervaring Ontworpen door Hao Ching Shen

Inleiding:

De Power of Meat, ontworpen door Hao Ching Shen, is een uniek concept dat vlees en technologie combineert om een krachtige eetervaring te creëren. Geïnspireerd door de kracht van vlees en vulkanische elementen, is dit ontwerp een ware sensatie voor liefhebbers van kunst, architectuur en innovatie. Laten we eens kijken naar de unieke eigenschappen en het ontwerpproces van dit opvallende project.

Ontwerper Hao Ching Shen heeft zich laten inspireren door het idee van merkherkenning en heeft vlees gebruikt om elektriciteit op te wekken. Het ontwerp maakt gebruik van vulkanische elementen als leidraad en creëert zo een gevoel van kracht dat voortkomt uit het eten van vlees. Met een Japanse BBQ-stijl als uitgangspunt heeft Shen gebruik gemaakt van tweedimensionale en ruimtelijke illusietechnieken, waarbij hij gebruik maakte van ijzeren elementen, neonverlichting en gouden accenten als doorbraak in het ontwerp.

Wat dit ontwerp echt uniek maakt, is de manier waarop de ruimte is ingedeeld. De vereenvoudigde lijnen van het Chinese karakter "肉 (vlees)" worden gebruikt als scheidingswand en lopen door naar het zitgedeelte dat is vormgegeven als een bliksemschicht. Dit zorgt voor een visuele link naar het volgende hoogtepunt van de ruimte: de zelfbedieningsbar. De ruimtelijke indeling is bedoeld om de intuïtieve vorm van het karakter "vlees" te gebruiken en zo het ritme van een groot stuk vlees dat doorklieft wordt door bliksem te inspireren. De vleesstukken zijn gemaakt van materialen met een houten textuur en gouden panelen om de merkidentiteit te benadrukken.

De realisatie van dit ontwerp is mogelijk gemaakt door verschillende technologieën en materialen. Zo is er gebruik gemaakt van timmerwerk, gietijzeren emaille, vinyltegels en decoratieve verlichting. Deze combinatie van vakmanschap en moderne technologie heeft geleid tot een verbluffend resultaat.

De Power of Meat heeft een oppervlakte van 392.06788 vierkante meter voor het zitgedeelte, 86.28138 vierkante meter voor de keuken, 21.81828 vierkante meter voor het toilet en 15.86784 vierkante meter voor overige ruimtes. Deze specificaties zorgen voor een ruime en comfortabele eetervaring voor de gasten.

Het ontwerpteam, onder leiding van Hao Ching Shen en FK Create Space Design Decoration Company, heeft met dit project een aantal uitdagingen moeten overwinnen. Het gebouw waarin het restaurant is gevestigd heeft een smalle ingang, maar door de ingang en de ontvangstbalie onder een hoek van 45 graden te plaatsen, is er een gevoel van ruimtelijkheid gecreëerd. Daarnaast is er een visuele dialoog tot stand gebracht met de merkidentiteit door middel van de overgang van ruimte.

De Power of Meat is gevestigd in het Ximending zakendistrict in Taipei en is het eerste all-you-can-eat BBQ-restaurant van de Wowprime Corporation. Dit district is een belangrijk en geïnternationaliseerd zakendistrict in het westen van Taipei en trekt zowel jongeren als toeristen aan.

Dit unieke ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

De Power of Meat is een krachtig ontwerp dat vlees en technologie op een unieke manier combineert. Met zijn opvallende visuele elementen en doordachte ruimtelijke indeling biedt dit restaurant een onvergetelijke eetervaring. Het is een ware viering van kunst, architectuur, ontwerp, innovatie en technologie.

Bron: Power of Meat


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: HAO CHING SHEN
Afbeeldingscredits: HAO CHING SHEN
Projectteamleden: Designed by Hao Ching Shan/ FK Create Space Design Decoration Company
Projectnaam: Power of Meat
Projectklant: HAO CHING SHEN


Power of Meat IMG #2
Power of Meat IMG #3
Power of Meat IMG #4
Power of Meat IMG #5
Power of Meat IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp