Crescent: Minimalistisch Wooninterieur met een Lyrical Lifestyle

Een project van Hsin-Ting Weng

Inleiding

Music is een kunstvorm. Maar hoe zou het eruitzien als geluid tastbaar was? Stel je voor dat de akoestische golven oprijzen, draaien en vervolgens in de ruimte vallen, in een vloeiende boog. Dit project heeft als doel een lyrische levensstijl te creëren met minimalistische vormen die doordrenkt zijn van smaakvolle verfijning.

De eigenaar van het appartement geniet van het luisteren naar muziek. Als reactie op de audiovisuele eisen van de eigenaar, zijn de meeste akoestische apparatuur ingebed onder de verlichte plafondboog, waardoor er een zwevende halve maan ontstaat in de kern van de leefruimte. De boog kronkelt door de open ruimte en vormt een holistische aanvulling op de strakke lineariteit. Terwijl minimalistische vormen de overhand hebben in alle ruimtes, zorgt de rode hanglamp boven de eettafel voor een artistiek contrast en presenteert speels stapels licht en schaduw.

Minerale verf is niet alleen te zien van plafonds tot vloeren, maar wordt ook continu aangebracht op muren en deuren, waardoor het zich ontwikkelt tot een continuüm van functionele opslag. De eigenschappen van minerale verf creëren een primitieve en bescheiden sfeer, die verwijst naar de ondertonen van de "Moonlight Sonata" van Beethoven.

De constructie beslaat een oppervlakte van 115 vierkante meter.

De belangrijkste kenmerken van dit ontwerp zijn: boog, marmer, minimalisme, minerale verf en Foscarini-hanglamp.

De interactie met het ontwerp omvat het verlengen van de marmeren panelen van de tv-wand naar de vloer, waarbij de marmeren inleg op de vloer zorgt voor de plaatsing van audioapparatuur. Met uitzondering van de gedeeltelijk betegelde vloer bij de ingang voor het opvangen van stof, is het interieur gevuld met een laag verzadigde kleurtint, doordrenkt van rust en kalmte en biedt tegelijkertijd voldoende opbergruimte.

Het project werd voltooid in november 2021 in New Taipei City, Taiwan.

Het ontwerp integreert de boog met verlichting, die niet alleen de leefruimte omhult, maar ook een warme gloed toevoegt aan het gezin. Het biedt meer sfeercondities voor het luisteren naar muziek of het kijken naar films.

De installatie van audiovisuele apparaten is complex en technisch ingewikkeld. Het samenbrengen van alle bedrading en deze tegelijkertijd in een slanke halve maanvorm afsluiten, is dan ook een zware taak geweest.

De copyrights behoren toe aan Ris Interior Design Co., Ltd.

Dit ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd omdat ze best practices op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie bevatten, sterke technische en creatieve vaardigheden tentoonspreiden en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Afbeeldingen met dank aan Hey!cheese Photography.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hsin Ting Weng
Afbeeldingscredits: Hey!cheese Photography
Projectteamleden: HSIN TING WENG
Projectnaam: Crescent
Projectklant: Hsin Ting Weng


Crescent IMG #2
Crescent IMG #3
Crescent IMG #4
Crescent IMG #5
Crescent IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp