Ridge Room: Een Warme en Charmante Lounge in de Blue Ridge Mountains

Een Ontwerp van Hans Kline

De Ridge Room is een unieke lounge op de bovenste verdieping van het Hyatt Place hotel, gelegen in de Blue Ridge Mountains. Het ontwerp, gerealiseerd door Hans Kline, is geïnspireerd op lokale jachthutten en skichalets en biedt hotelgasten een warme en charmante ruimte om te ontspannen en te genieten van het prachtige uitzicht op de bergen.

De Ridge Room is ontworpen met oog voor detail en heeft verschillende unieke kenmerken die het onderscheiden van andere lounges. Bij binnenkomst wordt gasten een privé-ingang genaamd de Trophy Room geboden. Het eetgedeelte is voorzien van messing tafels en rustieke eikenhouten stoelen, met grote glazen ramen die uitkijken op het uitgestrekte terras met uitzicht op de bergen. In het loungegedeelte bevinden zich lage zitplaatsen voor een op maat gemaakte open haard en muurschildering. Twee hoge tafels met rode onderkant bieden extra zitplaatsen onder op maat gemaakte kroonluchters van geweien. De verre muur van het loungegedeelte is voorzien van ingebouwde vitrinekasten met onze vintage lantaarncollectie.

Om ervoor te zorgen dat gasten in het hotel geen hinder ondervinden van het geluid, is er extra geluidsisolatie aangebracht in de muren en tussen de verdiepingen. Het loungegedeelte is voorzien van een NanaWall, een glazen wand die de hele ruimte direct opent naar het terras. De Davinci-open haard is speciaal ontworpen om de meeste warmte af te voeren, zodat het glas nooit heet wordt. Dit wordt bereikt door middel van een aangedreven ventilatie op het dak, waardoor de open haard de hele dag kan branden zonder dat dit invloed heeft op het comfort van de gasten.

De Ridge Room is ook voorzien van enkele opvallende technische specificaties. Achter de bar zijn verlichte regenboogonyxplaten te zien, die een warm licht uitstralen. Op het bargedeelte is een op maat gemaakt zinken aanrechtblad van LaBastille uit Charleston, SC geplaatst.

De Ridge Room biedt intieme ruimtes en een prachtig uitzicht op de Blue Ridge Mountains. Het is een plek waar gasten kunnen ontspannen en genieten van de unieke sfeer van de omgeving.

Het ontwerpproject voor de Ridge Room begon in 2019 en werd in december 2021 afgerond. Tijdens het ontwerpproces heeft Hans Kline verschillende Hyatt Places in Virginia, North Carolina en Pennsylvania bezocht om meer te leren over het merk. Het ontwerp van de Ridge Room werd goedgekeurd door Hyatt Place en biedt een semi-aangepaste ruimte op de bovenste verdieping van het hotel.

Het ontwerp van de Ridge Room bracht enkele uitdagingen met zich mee. Aangezien het project veel nieuwe elementen introduceerde, moesten bepaalde aspecten van de Ridge Room worden goedgekeurd door de stad. Omdat de stad geen bestaande regelgeving had met betrekking tot vuurkenmerken of dakterrassen, moest de ontwerper presentaties geven aan stadsfunctionarissen waarin veiligheid als primaire overweging werd genomen om hun zorgen weg te nemen.

De Ridge Room lounge is geïnspireerd op de liefde van de ontwerper voor berglodges in de Blue Ridge Mountains. Deze penthouse-locatie biedt een prachtig uitzicht over de Shenandoah-vallei. De betimmerde muren, het zinken barblad en de verlichte regenboogonyx creëren een warme omgeving die doet denken aan een blokhut. De displays zijn gevuld met lokale memorabilia en de muren zijn bedekt met unieke kunstwerken. Een op maat gemaakte muurschildering bevat een unieke open haard die de zithoek verlicht met zacht licht. Het meubilair bestaat uit bistrotafels en de zithoek is gecentreerd rond een op maat gemaakte Chesterfield bank.

Fotografie door DBHK

De Ridge Room is bekroond met de prestigieuze A' Design Award. Deze zilveren prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in technische kenmerken en artistiek vakmanschap en positieve gevoelens, verbazing en verwondering oproepen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hans Kline
Afbeeldingscredits: Photography by DBHK
Projectteamleden: Hans Kline
Projectnaam: Ridge Room
Projectklant: Hans Kline


Ridge Room IMG #2
Ridge Room IMG #3
Ridge Room IMG #4
Ridge Room IMG #5
Ridge Room IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp