Viage11: Een Modulair Brillensysteem voor Jouw Persoonlijke Reis

Ontwerper: Mijin Lee

Inleiding:

Viage11 is een revolutionair brillenontwerp dat individualiteit en duurzaamheid combineert. Dit modulaire brillensysteem stelt je in staat om met één paar bril maar liefst 11 verschillende stijlen te creëren. Met de toenemende bezorgdheid over de negatieve milieu-impact van de mode-industrie, is Viage11 een stap in de richting van een duurzamere wereld. Laten we eens kijken naar de unieke kenmerken en innovatieve technologie achter dit opmerkelijke ontwerp.

Body:

Anders dan modebedrijven die massaal geproduceerde monturen en zonnebrillen op de markt brengen, is Viage11 een brillenmerk dat zich richt op het produceren van unieke producten. Met dit modulaire systeem kun je met één paar bril maar liefst 11 verschillende stijlen creëren. Het geheim zit hem in de verwisselbare pootjes en bijgeleverde accenten.

Viage11 maakt gebruik van een eenvoudig maar ingenieus scharniersysteem waarmee je eenvoudig van stijl kunt veranderen. De pootjes zijn gemaakt van roestvrij staal en worden in het montuur geklikt, waardoor direct contact met het montuur zelf wordt geminimaliseerd. Daarnaast worden de accenten veilig bevestigd met behulp van een afneembaar klemmechanisme.

Wat Viage11 echt onderscheidt, is het gebruik van een gepatenteerd scharniersysteem zonder schroeven, klinknagels of solderingen. Traditionele monturen hebben vaak losse onderdelen die met schroeven aan elkaar worden bevestigd, wat kan leiden tot losraken of verlies van onderdelen. Het innovatieve scharniersysteem van Viage11 is gemaakt van een enkel vel veerstaal dat op een origami-achtige manier wordt gesneden en gevouwen. Het resultaat is een extreem lichtgewicht, maar duurzaam montuur dat een leven lang meegaat.

Viage11 is ontworpen om bijna elk gezicht te passen. Met een breedte van 141 mm en een lengte van 145 mm biedt het montuur een comfortabele pasvorm. De lenzen hebben een diagonale afmeting van 52 mm. De basisframes zijn gemaakt van 0,7 mm dik roestvrij staal en de accenten zijn gemaakt van roestvrij staal, hout en Italiaans mazzucchelli-acetaat.

Conclusie:

Viage11 is een baanbrekend brillenontwerp dat duurzaamheid en individualiteit samenbrengt. Met dit modulaire systeem kun je met één paar bril maar liefst 11 verschillende stijlen creëren, waardoor je de vrijheid hebt om je look aan te passen aan elke gelegenheid. Het innovatieve scharniersysteem zonder schroeven zorgt voor een duurzaam en lichtgewicht montuur dat lang meegaat. Kies voor Viage11 en maak een statement met jouw unieke stijl.

Image Credits: Lisa Camilo (Fotograaf), Mijin Lee (Video beschrijving), Mattia Bello (Video regisseur)

Intellectual Property Notice: Viage11 is gepatenteerd onder patentnummer 102018000010957 en is eigendom van ViageA srl. Het ontwerp is auteursrechtelijk beschermd door Mijin Lee. Het handelsmerk ViageA is geregistreerd onder nummer 017924932 en is eigendom van MIJIN LEE.

Awards en Accolades: Viage11 heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Eyewear Design in 2023. Deze prestigieuze prijs erkent het innovatieve en creatieve karakter van het ontwerp en de uitstekende technische en artistieke vaardigheden die eraan ten grondslag liggen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: MIJIN LEE
Afbeeldingscredits: #1 Photographer Lisa Camilo, #2 Video description Mijin Lee #3 Video director Mattia bello
Projectteamleden: Mijin Lee ViageA s.r.l
Projectnaam: Viage11
Projectklant: MIJIN LEE


Viage11 IMG #2
Viage11 IMG #3
Viage11 IMG #4
Viage11 IMG #5
Viage11 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp