Jam Vision X Sbrusset: Kunstzinnige Duurzame Zonnebrillen

Een Unieke Mix van Kunst en Design

Inleiding

De Jam Vision X Sbrusset zonnebrillen zijn het resultaat van een unieke mix van kunst en design. Ontwerper Sebastien Brusset haalde inspiratie uit zijn persoonlijke kunstproject "Breath Of Life", dat de keuzes en paden illustreert die we tijdens ons leven maken en die bepalen wie we zijn als mens. Deze inspiratie werd gecombineerd met de behoefte aan duurzaamheid, wat resulteerde in een volledig duurzaam product met veel te vertellen.

Unieke Eigenschappen

Wat deze zonnebrillen onderscheidt van andere is de combinatie van kunst en design. De organische vormen maken gebruik van 3D-printtechnologie om een minimalistische structuur te bereiken. Technisch gezien is alles ontworpen om betrouwbaar, eenvoudig en volledig duurzaam te zijn. Dankzij het gepatenteerde schroefloze magnetische scharnier, de 100% gerecyclede roestvrijstalen pootjes, additieve productie en het op aanvraag gemaakte programma wordt de verspilling tot een minimum beperkt gedurende de hele levenscyclus van het product.

Technische Specificaties

De afmetingen van de zonnebrillen zijn 143 mm breed, 165 mm diep en 48 mm hoog.

Werking en Interactie

Het gepatenteerde magnetische scharnier is getest op 100.000 keer vouwen met behoud van dezelfde prestaties. Het is onmogelijk om de as te verliezen, dus de functie is zeer betrouwbaar. Het scharnier maakt ook eenvoudige verwijdering van de pootjes mogelijk voor after-sales service of het verwisselen van de pootjes, zelfs door de consument.

Locatie en Tijdsbestek

Dit project werd in 6 maanden tijd gerealiseerd, tussen Lyon in Frankrijk en Dubai. Het ontwerpproces vond plaats in Dubai, geïnspireerd door de energie daar. Het onderzoek en de ontwikkeling werden in Lyon uitgevoerd, met behulp van alle benodigde machines.

Uitdagingen en Onderzoek

De uitdaging was om met een zeer beperkt gereedschap een product te creëren dat eruitziet alsof het zonder beperkingen is verkregen. Het ontwerponderzoek begon met de technische specificaties en de constructie van het gereedschap, om vervolgens creatieve vrijheid te hebben om lijnen te creëren die steunen op technische punten.

Intellectueel Eigendom

De Jam Vision X Sbrusset zonnebrillen hebben een patent aangevraagd met het nummer FR2009011.

Prijzen en Erkenning

Deze zonnebrillen hebben de prestigieuze A' Design Award gewonnen in de categorie Eyewear Design in 2023. Deze award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, waardoor ze bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Brusset Sébastien
Afbeeldingscredits: Brusset Sébastien
Projectteamleden: Brusset Sébastien
Projectnaam: Jam-Vision X Sbrusset
Projectklant: Brusset Sébastien


Jam-Vision X Sbrusset IMG #2
Jam-Vision X Sbrusset IMG #3
Jam-Vision X Sbrusset IMG #4
Jam-Vision X Sbrusset IMG #5
Jam-Vision X Sbrusset IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp