Pinbar: Revolutionaire Thee- en Drankcapsulemachine

Een Nieuwe Dimensie in Theebeleving door Huang Guoxiao en Zhu Penglong

Ontdek de Pinbar, een innovatieve creatie die de traditionele theeceremonie transformeert in een moderne, gebruiksvriendelijke ervaring.

In een wereld waar de kunst van het theezetten vaak wordt overschaduwd door de drukte van het dagelijks leven, brengen ontwerpers Huang Guoxiao en Zhu Penglong een revolutie teweeg met de Pinbar – een compacte en stijlvolle machine die de essentie van een theeceremonie vangt in de vorm van een capsule. Dit apparaat is niet alleen een capsulemachine, maar fungeert ook als waterdispenser, waardoor het aan de behoeften van het hele gezin voldoet.

De Pinbar onderscheidt zich door zijn multifunctionaliteit en intelligentie. Met een breedte van slechts 200mm is het ontwerp zowel ruimtebesparend als modieus. De grote touchscreen en knoppen zorgen voor een intuïtieve bediening, terwijl de machine automatisch de beste instellingen voor elke capsule kan bepalen door middel van een QR-codescan. Dit zorgt ervoor dat de consument altijd van de perfecte smaak kan genieten, met opties voor verschillende temperaturen en waterhoeveelheden.

De technologie achter de Pinbar is gebaseerd op het inzicht dat temperatuur en brouwtijd cruciale factoren zijn voor de smaak van theedranken. Om gebruikers in staat te stellen deze parameters eenvoudig aan te passen, is gekozen voor een ontwerp met een high-definition kleurenscherm en een metalen knop. De ergonomische interactie, gekanteld onder een hoek van 10°, maakt de bediening niet alleen gemakkelijk maar ook aangenaam.

Het ontwerpteam heeft meer dan drie jaar besteed aan het ontwikkelen en onderzoeken van de smaak en brouwcondities van theecapsules. Door middel van proeverijen en anonieme enquêtes via mobiele telefoons hebben zij de optimale brouwparameters vastgesteld die de smaak van de capsules garanderen. De Pinbar biedt flexibiliteit met twee waterbronmethoden: een 2-liter watertank of directe aansluiting op een waterleiding.

De Pinbar, ontworpen en ontwikkeld in Wenzhou, China, is een antwoord op de groeiende vraag naar gemakkelijke en toegankelijke theedranken over de hele wereld. Het is een huishoudelijke capsule waterdispenser die niet alleen praktisch en innovatief is, maar ook een lust voor het oog. De machine is bekroond met de Iron A' Design Award in 2024, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.

Met octrooien voor het productontwerp en de gebruikersinterface bevestigt de Pinbar zijn plaats in de markt als een beschermd en uniek product. Dit intelligente apparaat is een must-have voor elke theeliefhebber en een stijlvolle toevoeging aan elk modern huishouden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Guoxiao Huang
Afbeeldingscredits: Product appearance patent:2021308745494 Interface UI appearance patent:2023302393306、2023302391758
Projectteamleden: Guoxiao Huang Penglong Zhu Lu Peng
Projectnaam: Pinbar
Projectklant: Pinbar


Pinbar IMG #2
Pinbar IMG #3
Pinbar IMG #4
Pinbar IMG #5
Pinbar IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp