De Zen van Thee: Cai Wanya's Innovatieve Waterkoker

Intelligent Ontwerp Ontmoet Culturele Diepgang in 'Forget'

In de serene wereld van theeceremonies introduceert ontwerper Cai Wanya een waterkoker die zowel de zintuigen kalmeert als de ziel verrijkt.

De 'Forget' waterkoker, een creatie van Cai Wanya, is meer dan een gebruiksvoorwerp; het is een kunstwerk dat de essentie van de Oosterse theeceremonie belichaamt. Geïnspireerd door de concepten van 'Taste Zen in Tea' en de meditatieve staat van een Zen-beoefenaar, vormt de ronde handgreep en trapeziumvormige pot een harmonieus geheel dat de gebruiker uitnodigt tot een moment van reflectie en rust.

Deze waterkoker, speciaal ontworpen voor theeliefhebbers, onderscheidt zich door zijn eenvoudige interactie met de gebruiker, waardoor een stille omgeving behouden blijft waarin de theemaker zich kan ontspannen en concentreren. Het ontwerp weerspiegelt een delicate balans tussen cultuur en functionaliteit, biedt een vredige visuele ervaring en vergemakkelijkt tegelijkertijd het schenken van water.

De 'Forget' waterkoker is vervaardigd met een stabiel zwaartepunt en een gietijzeren basis die zorgt voor extra grip op het tafeloppervlak. Het verhoogde ontwerp van de basis draagt niet alleen bij aan de esthetiek maar verbergt ook de elektrische bedrading, terwijl de hoger geplaatste stroomaansluiting de veiligheid verhoogt door het risico van watercontact te elimineren.

De innovatie zit hem in de bediening: een infraroodsensor in de handgreep maakt het mogelijk de waterkoker te bedienen met een simpele handbeweging. Deze intuïtieve gebarenbediening, die doet denken aan bewegingen uit de Chinese Kung Fu, resoneert met de geest van de Oosterse theeceremonie en versterkt de interactie tussen mens en machine.

De ontwikkeling van dit project, dat in maart 2021 in Xiamen van start ging en in november 2022 in China werd gelanceerd, getuigt van een diepgaand onderzoek naar de behoeften van theeliefhebbers en de wens om een veilige, contactloze ervaring te bieden. De technische uitdagingen, zoals het ontwikkelen van een betrouwbaar gebaar-herkennend schakelsysteem, zijn met succes overwonnen.

De 'Forget' waterkoker is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Huishoudelijke Apparaten in 2024, een erkenning voor topontwerpen die uitmuntend vakmanschap en innovatie tonen. Dit ontwerp, geprezen om zijn sterke technische eigenschappen en prachtige artistieke vaardigheid, toont een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Edenus Art Co.,Ltd
Afbeeldingscredits: Edenus Art Co.,Ltd
Projectteamleden: Edenus Art Co.,Ltd
Projectnaam: Forget
Projectklant: Edenus Art Co.,Ltd


Forget IMG #2
Forget IMG #3
Forget IMG #4
Forget IMG #5
Forget IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp