Be Genius Onthult Innovatieve Campus Bladwijzer

Een Artistieke Fusie van Campusarchitectuur en Studentenleven

De nieuwste creatie van Be Genius, een metalen bladwijzer, belichaamt de geest van het campusleven en verrijkt de leeservaring van studenten.

De inspiratie voor deze innovatieve metalen bladwijzer is ontleend aan de unieke architectonische kenmerken van de school. Het doel is om het levendige en diverse campusleven en het genot van dierbare momenten op een artistieke en creatieve manier vast te leggen en over te brengen. Centraal in het ontwerpconcept staat het gebruik van lintachtige elementen die verschillende iconische gebouwen met elkaar verbinden, als symbool voor de geest van studenten die zich met gemak over de campus bewegen.

Wat deze creatieve metalen bladwijzer onderscheidt, is de samensmelting van kenmerkende campusarchitectuur, lintachtige elementen, kleurrijk campusleven en het genieten van prachtige momenten, wat resulteert in een visuele ervaring die resoneert met de emoties en gekoesterde herinneringen van studenten. Met dit ontwerp streeft de ontwerper ernaar de liefde van studenten voor het campusleven en creativiteit aan te wakkeren, waardoor elk leesmoment een betekenisvolle reis wordt.

De realisatie van het ontwerp gebeurt door het uitsnijden van grafische vormen in kopermateriaal, waarna gekleurde patronen digitaal worden geprint. De technische specificaties omvatten afmetingen van 100 mm x 30 mm x 0,5 mm en 80 mm x 40 mm x 0,5 mm. Het ontwerp is tot stand gekomen door een team van ontwerpers en instructeurs, waaronder Shangfei Lang, Cheng Zhong, Mengmeng Cheng, Xueqing Kong en Youqing Yong.

De interactie met de bladwijzer is eenvoudig: bij het omslaan van een pagina neemt de gebruiker de bladwijzer voorzichtig tussen de pagina's vandaan, slaat de pagina om naar de gewenste positie en plaatst de bladwijzer terug om de nieuwe leespositie te markeren. Het project vond plaats tussen juni en augustus 2023 in Shenzhen, China, en werd gekenmerkt door onderzoek naar de verfijnde lijnen en compositie die een rustige en elegante sfeer creëren.

De grootste uitdagingen bij het ontwerp waren het snijden en graveren van metalen materialen, wat meer precisie vereist dan bij papier. Complexe patronen, details en kleurencombinaties verhoogden de complexiteit van zowel het ontwerp als de productie. Technieken zoals laser kleurenprinten, polijsten, schilderen en coaten waren nodig om het eindproduct te realiseren.

Deze creatieve metalen bladwijzer is een ware belichaming van artistieke inspiratie gecombineerd met de levendige essentie van het campusleven. Het verenigt op ingenieuze wijze de kenmerkende architectonische elementen van de campus, de stromende lintachtige motieven die kennis symboliseren, de diverse en levendige kleuren uit campuservaringen en de vreugdevolle momenten die het academische leven gedenkwaardig maken. Deze elementen vormen samen een visuele ervaring die diep resoneert met de emoties en gekoesterde herinneringen van elke student.

De intellectuele eigendomsrechten van deze bladwijzer behoren toe aan Be Genius, 2023. Als erkenning voor zijn uitmuntendheid en creatieve vindingrijkheid heeft dit ontwerp de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Geschenkartikelen in 2024.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Be Genius Design
Afbeeldingscredits: Image # 1: Creator Shangfei Lang, 2023. Image # 2: Creator Shangfei Lang, 2023. Image # 3: Creator Shangfei Lang, 2023. Image # 4: Creator Shangfei Lang, 2023. Image # 5: Creator Shangfei Lang, 2023. Video Credits: Zhong Cheng, 2023.
Projectteamleden: Designer: Shangfei Lang: Designer: Cheng Zhong; Designer: Mengmeng Cheng; Instructor: Xueqing Kong; Instructor: Youqing Yong.
Projectnaam: Campus Gifts
Projectklant: Be Genius Design


Campus Gifts IMG #2
Campus Gifts IMG #3
Campus Gifts IMG #4
Campus Gifts IMG #5
Campus Gifts IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp