Hezhe Cultuur Verbeeld in Bekroonde Geschenkdoos

Guo Lin's "The Wishful Thinking" wint Brons bij A' Design Award

In een samensmelting van erfgoed en hedendaags design presenteert Guo Lin "The Wishful Thinking", een geschenkdoos die de Hezhe cultuur viert en moderne duurzaamheid omarmt.

De Hezhe etnische cultuur, een rijke bron van inspiratie, is het fundament van Guo Lin's creatieve geschenkdoos "The Wishful Thinking". Deze geschenkset, bestaande uit een notitieboekje, pen, bladwijzer en USB-stick, is niet alleen een toonbeeld van design, maar draagt ook symbolische betekenissen met zich mee zoals "een veelbelovende toekomst" en "opwaartse groei". Elk item in de set is een ode aan de wensen van de gever en dient tegelijkertijd als een ambassadeur voor de Hezhe cultuur.

De unieke eigenschappen van de geschenkdoos zijn terug te vinden in de minutieuze details en culturele verwijzingen. Het notitieboekje is bijvoorbeeld verfraaid met een Hezhe patroon en een metalen sluiting met vissenhuidinleg, een knipoog naar de traditionele kleding en ambachten van de Hezhe bevolking. De pen, met houten lijf, is versierd met taferelen uit de Imakan zang, symbolisch voor de levensboom en de vrije zwaan, en belichaamt de onverzettelijke geest van de Hezhe mensen.

De USB-stick, uitgevoerd in rood en goud, weerspiegelt de nobele aard van de Hezhe cultuur, waarbij rood geluk symboliseert en goud macht en rijkdom. De verfijnde textuur en het snijwerk geven de USB-stick een driedimensionaal karakter, terwijl de gouden dop zowel esthetisch als praktisch is. De Hezhe Vis Bladwijzer, vervaardigd uit messing en verfijnd door een uitholproces, polijsting en emaille werk, voegt een subtiele elegantie toe aan de set.

De realisatie van "The Wishful Thinking" is een toonbeeld van duurzaam design. De ontwerpers hebben gekozen voor recyclebaar zeewierpapier en maagdelijk pulp papier, en hebben de verpakking geminimaliseerd om de ecologische voetafdruk te verkleinen. De plantaardige inkt benadrukt de milieuvriendelijke benadering van het project.

Met afmetingen van 140mm bij 140mm bij 45mm is de geschenkdoos compact, maar haar impact is groot. De geschenkdoos is niet alleen een fysiek product, maar ook een interactieve ervaring die de ontvanger verbindt met de Hezhe cultuur en de wensen die het met zich meedraagt.

Guo Lin's "The Wishful Thinking" is het resultaat van een diepgaand onderzoek naar de Hezhe cultuur en een nauwgezette ontwerpbenadering. Het project, gestart in China in 2022 en voltooid in 2023, is een viering van cultureel erfgoed verpakt in een modern jasje. De uitdagingen van het integreren van culturele elementen in een hedendaags design zijn met succes overwonnen, resulterend in een geschenkdoos die zowel verrast als betovert.

De erkenning van Guo Lin's werk met een Bronzen A' Design Award in 2024 bevestigt de kracht van design om culturen te verbinden en duurzaamheid te bevorderen. Deze prijs, toegekend aan uitzonderlijke en creatief ingenieuze ontwerpen, erkent de bijdrage van "The Wishful Thinking" aan de verbetering van de kwaliteit van leven en de positieve impact op onze wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Guo Lin
Afbeeldingscredits: Lin Guo/Designer
Projectteamleden: Lin Guo
Projectnaam: The Wishful Thinking
Projectklant: Tongjiang Guolin Hezhen Shatao Culture Promotion Co., Ltd.


The Wishful Thinking IMG #2
The Wishful Thinking IMG #3
The Wishful Thinking IMG #4
The Wishful Thinking IMG #5
The Wishful Thinking IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp